Dvacet let oslaví Blamage speciálním koncertem v Českých Budějovicích. Hostem večera bude legendární Insania

Dvacet let oslaví Blamage speciálním koncertem v Českých Budějovicích. Hostem večera bude legendární Insania

Jedinečnou narozeninovou oslavu si užijí fanoušci metalové smečky Blamage v sobotu 20. května. Kapela oslaví 20 let, přičemž centrem dění bude českobudějovický klub Fabrika. Zazní všechny zásadní pecky a celkově Blamage nabídnou reprezentativní průřez celou svou kariérou. Dle slov muzikantů se bude jednat o mimořádný večer. Pomůže jim s ním i další letitá kapela, kultovní crossoverová Insania.

„Nehorázně se těšíme! Dvacátiny jsou už přece jenom významné výročí, proto chceme fanouškům i nám samotným připravit zážitek, na který se nezapomíná. Radost nám dělá, že pozvání na akci přijala brněnská Insania. Bude to hodně zajímavá kombinace,“ uvádí zpěvák kapely Milan Černoch.

„Bude fajn nostalgicky zavzpomínat, ušli jsme už kus cesty. Zároveň je to pro nás motivace do další tvorby, pořád máme obrovskou chuť a energii, chceme se posouvat dál,“ usmívá se kytarista Tomáš Kuchta.

Jenom pro zajímavost – sestavu Blamage dnes tvoří členové, kteří stáli u zrodu kapely, ale stejně tak i služebně mladší muzikanti. Bubeníkovi Petrovi bylo v době, kdy Blamage psali první skladby, teprve šest let. „Kapelou samozřejmě prošlo několik lidí, každý v ní zanechal svou stopu. Pro nás vždycky bylo nejdůležitější, abychom byli v první řadě dobrá parta,“ dodává Milan Černoch.

Kromě výročního koncertu naplánovali Blamage pro letošní rok i speciální akustický maxisingl Antiporta, který vyšel v digitální distribuci. Kapela tak reagovala na dlouholetou poptávku fanoušků. Ač se jedná o metalovou partu, která se pohybuje v prostředí melodického thrashe, sem tam na ně přijdou choutky popadnout akustické kytary a zahrát své songy zase trošičku jinak. Unplugged koncerty mají výbornou odezvu, proto bylo jen otázkou, kdy se objeví i podobně laděná studiová nahrávka.

„Splatili jsme tak dluh našim fanouškům, odezva je moc fajn. Můžu ale potvrdit, že další nahrávka opět bude metalově burácet. A stejně tak budeme burácet i ve Fabrice, tak nás přijďte podpořit!“ uzavírá Milan Černoch.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>