DOGA vydává nový live klip Poslové předků

DOGA vydává nový live klip Poslové předků

Rockoví harcovníci DOGA vedení charismatickým frontmanem Izzim přichystali jako pozvánku na koncertně nabité léto zbrusu nový live klip. Kapela ho natočila ke skladbě „Poslové předků“, kterou fanoušci znají z poslední řadové desky „Hard werk“. 

Klip zachycuje hlavně atmosféru aktuálních koncertů DOGY. Ty doprovází nová efekní scéna s bohatým světelným parkem, lasery, umělým sněhem a kulisami symbolizující prostředí fabriky. Navíc je to zcela první klip, ve kterém se zpěvák a kytarista Izzi objevuje se svou novou červenou Dean kytarou a na zakázku ušitým koženým kostýmem. Klip se natáčel hned na několika různých místech – ve zcela vyprodané plzeňské Šeříkovce, v Praze v Retro music hall a v Mrákově, který platí za mekku chodského bigbítu. „Všechny tyhle koncerty měly úžasnou atmosféru. Právě tu jsme chtěli do klipu dostat. Hlavní roli tak vedle kapely hrají právě fanoušci. Myslím, že některé záběry na ně mluví samy za sebe. Vše to asi vystihuje jediné slovo – zážitek. Právě ten se snažíme v rámci každého koncertu fanouškům nabídnout. Klip je dokonalou ukázkou, že si to vzájemně užíváme a že vedle hudby je také se na co koukat,“ popisuje své dojmy Izzi. A zde je výsledný klip.

Režii, kameru a střih svěřila kapela do rukou video kreativce Davida Havleny, který se mimo jiné autorsky podílel na posledních klipech metalové královny DORO, české heavy legendy CITRON, KREYSON a aktuálně je znám také z úzké spolupráce s extrémně populárními Švédy SABATON. S DOGOU Havlena pracoval už před dvěma lety na klipu „Fabrika rock’n’rollu“. „Teď nám ale nešlo o tvorbu přesně synchronního klipu, ale o video, které bude s divákem komunikovat hlavně prostřednictvím působivých momentů. Osobně se mi asi nejvíc líbí, jaká je mezi kapelou a fanoušky vzájemná interakce. Oba tábory si to upřímně užívají, a to je něco, co se nedá zahrát nebo jakkoli napodobit. To se musí zažít,“ dodává své postřehy autor klipu David Havlena.

DOGA vstupuje aktuálně do druhé poloviny koncertní sezóny. Pro letošní rok měla naplánováno přes osmdesát koncertů. Kapela se nezastaví ani po prázdninách - vedle live vystoupení chystá pro fanoušky i jedno překvapení.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>