Dědkovo vyčerpávající historické shrnutí blízkých setkání s Kernem u příležitosti nadcházejících akcí

Dědkovo vyčerpávající historické shrnutí blízkých setkání s Kernem u příležitosti nadcházejících akcí

SKLADBY KERNU NAPLNO

včetně

ELEKTRICKÝHO KRONKA

a tak dál...a dál...

Pátek 18. října 2019: Jaroslav Albert Kronek & Hrubin + Gate Crasher, Sono Centrum

Čtvrtek 21. listopadu 2019: Kern + Turbo, Sono Centrum 

Sobota 21. prosince 2019: Jaroslav Albert Kronek & Hrubin + Root, Gate Crasher, Patent, Projekt, Deviance

Překračujem stíny. Je jen málo slov, jež mohou štěstí vystihnout. Budu stručný, tady máte moje „kernovské curriculum vitae“:

1987 – je mi 12 let, hrabu se v černý skříňce (sic!) svýho rockovýho bráchy, listuju deskama a singlama, a najednou vidím cosi jako Posloucháte Větrník ... Blízko nás a Oči. Oči, říkám si, no to je pěkná rocková pitomost.

Prosinec 1988 – televize je plná Kernu a Supraphon taky. Kupuju singl Není větší síly / Sprinter a s kamarádem jej ohráváme tak, až chraptí (singl, a kamarád spolu se mnou taky), takže ho pak musím koupit ještě jednou, chilli podruhý. Takže jej mám doma dvakrát.

Vánoce 1988 – můj první metalový koncert v životě. Brno-Tuřany. Kronek s nohou na odposlechu přeje všem krásný Vánoce. Celá cesta zpátky do Brna pěšky, na konci slušní příslušníci a druhý den normálně do základky.

1990 – Mariánské údolí, já, Míša a Hanka. Koncert zrušen. Neexistuje internet, ale běžím ke kořeňovi, co nese rádio: vedeme nad nad Kostarikou 4:1.

1990 – hala Rondo. Olympic, Motorband a Kern. Kořeni v první řadě jsou nehybní, těší se na Motorband. Lepím se na ně a skáču. Dobrý, přes hubu mi nedali.

1993 – maminčin milovaný rozhlas po drátě: Silnější než já. V tu dobu poslouchávám Death, Pestilence, Morbid Angel, Massacru... plně se směju plným keckám.

1994 – 2000 – vejška, učím se na zkoušky, na Kern seru a poslouchám Gotta.

2001 – Edison Garden na Kolišti. Křest Síly zvyku. Návrat Kernu na brněnská pódia i do mé hlavy.

2003, 2004 – nezapomenutelné koncíky ve šlapanickým parku. Dřevěný lavičky, příroda a tak.

2004 – vydání CD Kern Live Kdo s koho. Dle názoru mého, i synovce mého, nejlepší tuzemský CD všech dob. Tony Vodička mi ho červeným auťákem přivezl po domluvě až na Zvonařku.

Listopad 2007 – akustickej koncert Albandu na Leitnerce. Jedno z jeho prvních ofiko vystoupení. Postupně poznávám Shaumal.

2008 – opět hala Rondo. Poslední dva koncerty s Kronkem. Karlos půjčuje stoličku synovcovi Víťovi. Kern končí. Na podkladě mého internetového smutku mi píše Cethy.

2009 – vychází debutové CD Albandu Kalibrace smyslů, které obsahuje jako bonus unikátně zrychlený ploužák Kernu Absolutní sólo.

2011 – KERN ŽIJE! Díky nezlomnému Karlosovi zažívá premiéru bez Kronka v Dolních Kounicích s Pavlem Vackem.

2016 – po 15 letech vychází nové řadové CD Kernu s názvem Hrnu to k tobě. Zpívá Michal Konečný.

2016 – Turné Souboj rebelů. Po XXLetech vystupuje Jaroslav Albert Kronek elektricky, s kapelou nazvanou THE PAST (Minulost), mj. v brněnské hale Vodova. Ze dvou vystoupení turné se však bohužel musí ze zdravotních důvodů omluvit.

Léto 2018 – vydáno retrospektivní CD Kernu Quadraginta. Blízko nás, Exploze, Fernetový oči...

Říjen 2018 – 1 500 lidí v narvaném Sono Centru. Poslední brněnský koncert Kernu s Karlosem Vodičkou. Zůstává jediný zakládající člen Slávek Karásek.

18. říjen 2019 – Jaroslav Albert Kronek s projektem Hrubin. Skladby Kernu zazní v jeho pojetí elektricky. Sono.

21. listopadu 2019 – Kern. Sono.

21. prosince 2019 – JAK V POHO.

 

Tady Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>