Další unikátní kniha o brněnským bigbítu

Další unikátní kniha o brněnským bigbítu

Jirku Donného jsem poznal jednak jako autora pravidelných článků o (po)zapomenutých brněnských rockových kapelách v měsíčníku NEW Express, jednak jako vydavatele unikátního živáku skupiny Kern Na Rosničce 1986 (zvukovou nahrávku mu údajně poskytl sám frontman Jarda Kronek). 

Jiří Donné Smýkal, z brněnsky známé muzikální Smýkalovic rodiny, nyní v nakladatelství Indies Happy Trails vydává první díl bigbítové trilogie s názvem Big Beat šedesátých let v Brně a okolí – křídový papír, unikátní fotky, ale hlavně unikátní rozsah vědomostí  člověka, který se muzice nejenomže odborně věnuje, ale hlavně ji má opravdu rád. - Mimochodem, víte, jaký koluje po Brně vtip (a spousta lidí říká, že to není vtip): Když Gratias něco neví, volá Donnému. :-)

Pravda, cena počinu je trošku vyšší (800 Kč), jenomže uvědomte si, kolikrát za život vyjde taková publikace, a v poměru k tomu kolikrát za život jste tuhle částku utratili v hospodě. Já osobně kdybych to třeba jako dokázal spočítat, tak takových knížek můžu mít doma tisíc – no a mám zatím akorát tu od Gratiase Decibely nad Brnem. ;-)

Ono jich totiž taky tisíc zrovna nevychází... 

Bližší informace zde: https://www.indiesrec.eu/alba/1657/big-beat-sedesatych-let-v-brne-a-okoli/

Sestavil Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>