CHRISTOFFER: Příběh šestý – TRABANT V POLI

CHRISTOFFER: Příběh šestý – TRABANT V POLI

Vážení přátelé, po včerejší vydařené zkoušce bych mohl být patetický, leč já chci být veselý. A tak si dáme třicet let starou, leč pravdivou historku o trabantu v poli.

Jak už leckteří víte, zkušebnu jsme měli v garáži ve Slatině (psala se 90. léta minulého století). A kterak jsem se včera dozvěděl od našeho basáka Hajdysa – viz inteligentní snímek – třebaže okolí se vůkolí změnilo, ta garáž je tam pořád.

Jenomže kolem tý garáže bylo tehdy pole. Fakt, nekecám, prostě normální zemědělsky obdělávatelný pole. Země, hlína, ornice, prostě plná polnice.

No a my jsme tam v tý Slatině měli takovou libou komunitu – jednak byla ta garáž vlastně sdílená zkušebna (chilližto něco jako dneska když hrajem na Kraví hoře), takže nás tam bylo pár (doslova) kapel, jednak jsme se znali i s dalšími vlčími smečkami (např. Happy Death) i lidmi nehudebními (DJ Skala).  

No a už nevím tak úplně přesně kdo, ale někdo z tý komunity měl pifku na jednoho souseda, co měl trabanta. (Pakliže by mladší ročníky úplně nevěděly, tak trabant bylo normálně jedoucí motorové vozidlo, jež mělo ovšem zcela zásadní podmínku: nesmělo se srazit, protože bylo z plastu.)

A co se nestalo, vlastně stalo. V jakémsi lehce alkoholovém rauši někoho z tý naší komunity (mohl bych klidně jmenovat, panč už je to promlčený, ale věru si napamatuji – Věra tam pravda žádná nebyla) napadlo, že tomu sousedovi za všechny jeho nepojmenovaný hříchy vykonáme spravedlivý očistec: Odtlačíme mu toho jeho zasranýho trabanta do toho ještě zasranějšího pole. Svůj mezi své. I stalo se  - Amen.

Původně na regulérním parkovišti vedle paneláku – poté: Bílý trabant v hnědém poli. Ano, hned vedle výpadovky na Šlapanice, to byl pohled, který se z hlavy ani za 30 let jen tak nevymaže. Obzvlášť chlapci, kteří tlačili, si ten pohled vzápětí užili (Tlačili? Užili!). Byl čirý, jasný den, nebe bez mraků, svítilo slunce, pod koly hlína, a soused nebyl doma.

Ovšem zhruba o půl pátý přišel soused na parkoviště, a přibližně o pět minut později „přišel“ na to pole.

Ehm, dobré slatinské jazyky tvrdí, že druhý den měl soused pracovní neschopnost…

Tady CHRISTOFFER & Dědek.  

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>