CHRISTOFFER - Příběh pátý: Jak jsme naproti celnímu úřadu bouchli granát

CHRISTOFFER - Příběh pátý: Jak jsme naproti celnímu úřadu bouchli granát

Hudební zkoušky mívají svá úskalí, ať už v podobě mnoha vypitých či některých nevypitých piv. Jedno takové nevypité se jaksi zapomnělo v garáži ve Slatině, na ulici Vlárské, naproti sídlu celního úřadu. Bylo to v 90. letech, klasická tlustá EUROláhev, v níž postupem času začalo něco podezřele kvasit (osobně bych to tipoval na nedobře zfiltrované kvasinky).

Ano, je to tak, struktura obsahu láhve se začala postupně měnit. Z moku filtrovaného se pojímal stávat mok nejdříve zašedlý, postupně ještě více zašedlý, posléze nahnědlý a nakonec zcela neprůhledný. Třebaže jsme na zkoušce kolikrát měli žízeň více než urputnou, tohoto daru jsme pro zdravotní jistotu nikterak nevyužili. Píšu nikterak? Ano, nektar fakt nepíšu.  

Pivečko toto dějinné vlastně by nijak nevadilo, pakliže by nezačalo lehce bobtnat, kdy jsa bubeníkem, počínal jsem pojímat strach, že mi tento produkt může vystřelit REMO blánu z kopáku. A tak se po demokratické diskusi v garážnickém parlamentu dohodlo, že produkt musí být definitivně odstraněn.

Ujali se toho pyrotechnici basák Hajdys s kytaristou Vlašákem. Bylo nádherné jaro, svítilo Slunce, a slatinské pole, kde je dneska autobazar, zářilo čistotou; aspoň do té doby, než tam kluci vešli. A než do toho práskli.

PRÁÁÁÁÁSK!!!  Já teda nevím, co se vlastně úplně přesně na tom moravském poli odehrálo, ale kucíí pak říkali, že prý něco takového nikdy nezažili. A při žádosti o bližší informace hovořili cosi o syrečcích (myslím, že neproclených)…

A tvarůžky, ty já prostě miluju… Vy ne? :-)

Psal se rok 1992, a tady v roce 2022 Dědek.  

Dědkův recept na tvarůžkový bramborák:

Syrové, omyté brambory nahrubo nastrouhané i se slupkou + polohrubá mouka + místo vajíčka pivo (fakt není vajíčko potřeba, slepí se to právě díky lepkavému pivu) +  hodně, ale fakt hodně česneku + majoránka + sůl + kmín + další koření dle chuti + třeba uzenina + na pánvi sádlo (je to lepší než olej) + tvarůžky (cca v poměru 1/10 vůči celému těstu) = totální mňamka!!!

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>