CD Tanja (debut + bonusy)

Společně s CD Citronu Jen si od plic zanadávej vychází rovněž debutové LP zpěvačky Tanji (vlastním jménem Táňa Kauerová), jež s Citronem na přelomu 80. a 90. let minulého století spolupracovala, a s nímž opět jako host vystupuje. 

CD Tanja obsahuje jak kompletní první LP, tak tři bonusy, přičemž LP čítalo tyto pecky:tan.jpg

01.    Živá voda
02.    Dál ho čekám
03.    Dálky a návraty
04.    Zadrž ten čas
05.    Nad hlavou létá rokenrol
06.    Žhavá cesta
07.    Pár přání
08.    Ďáblem posedlá
09.    Sólová noc
10.    Nejsem zlá

Zajímavostí určitě je, že na debutovém albu ve své době dvojnásobné bronzové slavice Tanji si zahrál na takřka všechny hudební nástroje kapelník Citronu Radim Pařízek (bicí, klávesy, baskytara, kytara, sbor); sólovou kytaru a sbory pak obstaral Miloš Dodo Doležal, a na LP se podíleli též někteří další hosté.

Kromě plnohodnotného LP (1989) však Tanje v dobách největší slávy vyšly rovněž tři singly, jež měly ve svých drážkách vtisknuty též skladby, které se na album nevešly – jedná se o tato SP:

-  Zas tu jsou / Kam jen jdou lásky mé
-  Nad hlavou létá rokenrol / Pár přání
-  Žhavá cesta / Půlnoční stíny

Jak vidno, na LP tedy chyběly písně Kam jen jdou lásky mé, Zas tu jsou a Půlnoční stíny. A právě tyto tři chybějící věci tvoří tři bonusy CD, tak aby tato aktuální kompilace byla pro svou dobu kompletní. 

Opět 16-stránkový booklet (stejně jako u CD Citron) a opět unikátní, nezapomenutelné vzpomínky, tentokrát přímo od Tanji samotné, z dob, kdy vyhrála konkurz na zpěvačku, pořádaný kapelníkem Citronu Radimem Pařízkem – cit. z bookletu:

„Když bylo rozhodnuto, že zpěvačkou budu já, začalo se pracovat od rána do večera. Samozřejmě nebyla nouze o večírky a zábavu, prostě rocková atmosféra se vším všudy. Písničku Nad hlavou létá rokenrol jsme nazpívali v noci a s vokály mi vydatně pomáhal Miloš Dodo Doležal s ručníkem na hlavě. Málokdo věřil v úspěch této písničky,... ovšem kromě Radima.“

Oficiální stránky zpěvačky Tanji, včetně živé sekce Vzkazy:

tanja.wbs.cz

METAL-LINE

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>