Bohemian Metal Rhapsody zahrají vánoční koncert pro nemocné děti!!!

Bohemian Metal Rhapsody zahrají vánoční koncert pro nemocné děti!!!

Hudební projekt zesnulého kapelníka Citronu Radima Pařízka se dočká vzkříšení symbolicky vánočním koncertem. Benefiční akce se staly už tradicí jediné české metalové rapsodie, a právě na ně chce Radim Pařízek mladší navázat. Poté, co se Radimovi podařilo úspěšně pokračovat s kapelou Citron, chce podobně restartovat ambiciózní projekt svého otce.

BMR se po smrti svého principála na čas odmlčeli a vyčkávali na vhodný okamžik, kdy se opět postaví na společné „pódium“. S ohledem na současná protipandemická opatření se jednotliví členové shodli, že nejlepším řešením bude livestream. Ten si družina naplánovala na sobotu 11. 12. 2021 a s úctou k místu, kde všechno vzniklo, půjde o přenos z domovského studia Citron. Bude to plnohodnotný set v plném nasazení, dojde ale i na několik akustických skladeb. „V čele s tátou jsme do současné podoby BMR všichni vložili velký kus duše a hodně energie. Byly to právě jeho myšlenky, které daly našemu projektu život. Chceme to všechno uctít tam, kde byl položen náš základní kámen a zároveň lidem zpříjemnit těžké časy. Chtělo to čas, ale budeme pokračovat dál,“ doplňuje Radim Pařízek mladší.

Právě vánoční benefiční koncerty vždy uzavíraly hudební sezonu BMR a současně šlo o akce, které se pokaždé rychle vyprodaly. Aktuální koncert bude beneficí pro ty, kteří si Vánoce užívají nejvíce – děti. V tomto případě půjde o nevyléčitelně nemocné děti, o které se stará Mobilní hospic Ondrášek, www.mhondrasek.cz/cz. Koncert se bude přenášet živě prostřednictvím YouTube kanálu BMR.

Všichni chtějí společně zesnulému Radimovi Pařízkovi tímto poděkovat, že dal a udržel projekt pohromadě. Velký koncert ve vzpomínce na Radima ale ještě přijde. Pro fanoušky se chystá velké překvapení.

BOHEMIAN METAL RHAPSODY založil Radim Pařízek v roce 2017. Koncertní premiéru měl projekt na mezinárodním festivalu Masters of Rock ve Vizovicích. Po personálních změnách se početná sestava ustálila a v roce 2018 nechyběli BMR například na festivale Ostrava v plamenech. Tento koncert se stal i stěžejní osou debutního DVD „Episode: Cosmos part I“. Na vydání živáku navázali BMR historicky prvním turné s názvem DVD festival tour 2019. Úspěšně se představili publiku multižánrových festivalů jako jsou Benátská noc nebo Trnkobraní. Tentýž rok odehráli BMR také charitativní koncert v kostele svatého Václava v Opavě. Výtěžek z celé akce byl rozdělen mezi Nadaci policistů a hasičů a také mezi pozůstalé po obětech brutální střelby ve Fakultní nemocnici Ostrava. Další benefiční koncert odehráli BMR v létě 2020 na hradě Hukvaldy. Kvůli pandemickým opatřením mohl být přítomen jen omezený počet fanoušků, a tak aby se mohl „zúčastnit“ opravdu každý, celý koncert byl živě přenášen na YouTube. Radim Pařízek současně připravoval i debutní studiové album projektu. Bohužel, už ho nestihl dokončit.

bohemianmetalrhapsody.com/

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>