Blízká Setkání Metalového Druhu vol.20

Blízká Setkání Metalového Druhu vol.20

Vážení hudební přátelé! Zatímco klecový chov slepic jest postupně zakazován, náš metalový klecový chov jest postupně přikazován. Inu, co nám zbývá, než provokativně kvokat a soustředit se na televizi; koneckonců už kdysi tam byl slavný mim Čejka skvělou „metálovou slepicí“. A tak pojďme na tu televizi, neboť i tam se dějí věci (vše ČT ART, není-li řečeno jinak): 

16/17.11. V noci z pondělka na úterý, kdy se nemusí z důvodu svátku vstávat do práce, se můžete ve 3.05 oblažit průřezovým pořadem TRUTNOV OPEN AIR, ROCK FOR PEOPLE, PLANET FESTIVAL, POHODA.

Krátce po půlnoci z úterka na středu určitě zaujme repríza famózního záznamu vystoupení Davida Gilmoura v Pompejích – v magické noci 0.35. 

A snad prominete nehudební tip – pro Brňáky úterý 17.11. – 14.25 – Brněnský listopad – premiéra! Toto jest na ČT 2. A 16.25 úryvek z Koncertu pro všechny slušný lidi – záznam výjimečnosti Karla Kryla. 

Středa, je ho tam třeba! Komu se po 20 letech manželství nedaří, může si 18. 11. ve 23.25 dát Nekonečný rockový mejdan s Nazareth. A hned poté následuje repre krásného dílu Rudyho Linky s Ivanem Mládkem – v premiéře jsem se fakt dost dobře bavil; mimochodem se můžete dozvědět, na kolikáté místo řadí Ivan Mládek cover Metalliky Jožina z bažin. A skončit pak můžete závěrečným dílem cyklu Punk (1.20)! 

Píše se pátek 20. listopadu, a ve 20.40 vybuchují Rolling Stones! Sticky Fingers – Live At The Fonda Theatre (2015, Kalifornia, repríza pak so/ne 0.50).  Ve 22.10 následuje Sting – Olympia Paris. 

V neděli 22. listopadu (to už je skoro Mikuláš!) doporučuji v rámci ne-metalového okénka zajímavý televizní 4-pořad: Zlatá lýra / Slovenští muži vrací úder / Johnny Cash v Praze / C & K Vocal. – Ehm, málem jsem napsal vocas, leč to s hudbou souvisí jen okrajově. I když … někdo to rád tvrdý, že? 

No a na závěr takový lehký bonmot, snad všem kritikům navzdory: Víte, která muzika je ta špatná?  - Ta, kterou nikdo neposlouchá. 

Mějte se zdravě, tady Dědek.

Sledujte čas zejména 2:17, kdy začíná celá „rocková pasáž“. Tvrdá metálová slepice je pak 2:53. A je to samozřejmě mim Jaroslav Čejka.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>