BACILY ČASEM ZHYNOU aneb NÁM SE LÍBÍ, PRÁVEM … PERPETUM

BACILY ČASEM ZHYNOU aneb NÁM SE LÍBÍ, PRÁVEM … PERPETUM

Report / PERPETUM Jiřího Schelingera / pátek 19. listopadu 2021 / Brno, Rusty Nail Club

Jsou věci, který jsou poprvý, versus věci, jež jsou naposledy. A pak jsou někdy věci, který jsou poprvé i naposledy zároveň. Fantastický koncert skupiny PERPETUM Jiřího Schelingera, z Třebíče, splňoval parametry obojího. Proč?

Poprvý jsem viděl tento revival právě tenhle pátek, kdy už jsem tušil, že to bude kvůli koronavirovým omezením můj poslední koncert nadlouho. A proto jsme si ho s bráchou o to víc užili (viď, Bobe?).

Co dělá indián? Ví, že bacily časem zhynou (kterak aktuální). Anebo Nám se líbí … hrabě Drákula… a tak dál.

Znám tisíc důvodů, proč musím na tenhle koncept zajít znova. Onen pomyslnej „tisíc“ teď shrnu do pár bodů, vlastně smyslů – zkrátka i zdlouha prozkoumám toto Perpetum všemi pěti smysly:

Smysl jménem zrak: No tak to vám již při prvotním náhledu nemůže uniknout - Malej a Velkej. To je skoro jako hodnej a zlej (anebo lej?!?). Malej Veleba a velkej Kružík. Omlouvám se, že nejmenuju ostatní členy ansámblu, ale tito jsou skutečně nejvýraznější. I když je pravda, že ani ti ostatní šviháci nejsou úplně mimo špenát; no jsou to prostě nádherní Indiáni a všici se jmenují Rudolf. :-)

Smysl jménem sluch: V maličkatým klubu Rusty Nail nádhera, nádhera, nádhera. To je teda pravda, jako kdybych slyšel samotnýho Schelingera, barva hlasu (která je samozřejmě nejdůležitější),  jeho síla, poctivé frázování a také výborná komunikace s publikem. Když zavřels oči, aj Schelinger Tě viděl (viz stať o smyslu zrak).

Smysl jménem čich: Čichám, čichám člověčinu. Cítil jsem strašně dobrou atmosféru, ač lidiček mohlo být víc, udála se muzika: Lidi fakt docela výrazně a spontánně reagovali, zpívali, tleskali, tancovali, což jsou projevy, jež nejsou přítomné vždy, a o to jsou krásnější.

Smysl jménem hmat: Podání si ruky s kýmkoliv v tu chvíli, to teplo třiceti šesti až sedmi stupňů, rozmrazí jakýkoliv jahody mražený.

Smysl jménem chuť: No na ty jahody bych fakt měl chuť. Nicméně na tu Indiánku taky. :-)

Hmm, ten pomyslnej šestej smysl mi říká jednu jedinou věc: že tahle kapela má smysl a že bych ji v Rusty viděl strašně rád znova.

Protože znám tisíc důvodů, proč přijít zas.

Tady Dědek.

perpetumrevival.cz

foto: Věrka, Dědek.

 

Repertoár

  1. Znám tisíc důvodů
  2. Lucrezia Borgia
  3. Znáš ten dům
  4. Co dělá indián
  5. Jsem svítání
  6. René já a Rudolf
  7. Perpetum mobile
  8. Což takhle dát si špenát
  9. Hudba radost dává
  10. Lupič Willi
  11. Pojď
  12. Neskutečná
  13. Alchymista
  14. Sim sala bim
  15. Potápěč
  16. Nám se líbí
  17. Moje oči bloudí
  18. Léto s tebou
  19. Šípková Růženka
  20. Holubí dům
  21. S pomocí přátel
  22. Jahody mražený
  23. Jsem prý blázen jen

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>