5,4,3,2,1 ... !80!90! – KRABATHOR : PACIFISTIC DEATH

5,4,3,2,1 ... !80!90! – KRABATHOR : PACIFISTIC DEATH

Obrovské díky za vyznění této skladby i celého debutového alba Krabathoru, s velice vtipným názvem Only Our Death Is Welcome... (jak známo, dvojsmysl death - smrt, a death - death metal) patří panu Petru Hanzlíkovi, mj. redaktorovi dobového rozhlasového pořadu Gung-Ho (kdo si ještě vzpomene, zejména na jeho slovní hříčku METAL 93?, kdy se ve skutečnosti jednalo o metalurgický veletrh). Ten zvuk je vskutku nezapomenutelný, a když jsem ještě bubnoval, ve zkušebně jsme se zpravidla rozjížděli songem Psychodelic...

Zajímavostí určitě je, že ona "pacifistická" píseň se hrála původně s českým názvem a textem Pacifistická smrt (viz demo Pocity detronizace anebo sampler Necrometal); zřejmě nejen proto obsahovala příloha debutového vinylu jak texty anglické, tak jejich české verze.   

Asi vůbec první ofiko tuzemský death metalový klip, který zazněl i na obrazových vlnách České televize (Hitparáda Martina Hrdinky), a to díky dobré prodejnosti - kdesi jsem četl, že se alba prodalo snad 30 000 kusů, kdyžtak mne prosím opravte - se tedy jmenuje Pacifistic Death, a máme ho pro vzpomínku Nás Všech tady. - Czechoslovakia 1992!

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>