17.10. 2008 - Rekes Mudes ve Starém pivovaru

PRVNÍ KONCERT REKES MUDES

aneb

ROCK KTERÝ LÁME DÍVČÍ SRDCE

Na tenhle dlouho očekávaný koncert jsem se těšil již pár dní dopředu a musím říct, že minimálně splnil moje očekávání, né-li víc. Ale vezmeme to popořadě.

Jako support se představili brněnští The Creeps (název vznikl při práci z dokumentovým editorem, který obsahoval jmenovku Creep). Podle vlastních slov hrají hard-rock, ovšem spíše bych řekl, že heavy nebo dokonce i v pár písničkách power metal. Malý koncertní sál Starého pivovaru se pozvolna naplňoval, až ke konci Obrazekvystoupení těchto brněnských borců byl zcela plný, ale bohužel si nikdo netroufnul jít přímo pod pódium zapařit, až na pár výjimek, což byla docela škoda. Po necelém hodinovém setu nastoupili na plac dlouho očekávaní rockeři ze Žabin, kapela Rekes Mudes.

Už od prvních tónů písně To ti povídám bylo jasné, že minimálně polovina lidí v sálu jsou dívky a v průběhu koncertu to bylo znát. Nebylo nic divného, když na některého z playerů přistála podprda nebo kalhotky, ale někteří anonymové tvrdí, že vetšina těch , co to házela nebyli ženského pohlaví ale opačného :-). Asi v půlce vystoupení pokřtili své první bejby, jak jinak než šampusem. Poté když Pepa uklízel politou podlahu hadrou konstoval: “Všechno si uklidíme sami, mi nikoho nepotřebujem” :-). Rekes Mudes zahráli všechno, co vydali na svém CD + přidali tři bonusy. Prvním byla Punková princezna ze staršího období kapely a poslední byla ObrazekVojtova nově složená píseň, kterou hrál sám, protože byla tak nová, že nikdo jiný z kapely ji neuměl zahrát a neměli ji nazkoušenou! Za velikých ovací opustili minipódium a začali se věnovat podpisům.

Během vystoupení se párkrát stalo, že si nerozuměli bratři Přehnalové, kdy Pepa bubnoval a Vojta zpíval jinou část písně. To se u takto mladých kapel dá prominout. Nevím jak to kluci mají, ale podle mýho názoru má kapela hrát podle bubeníka a né bubeník podle kapely, jak tomu bylo občas dnes, alespoň mi to tak přišlo. Taky to Vojtovi při vyzpívávání vyšších poloh trošku uklouzlo, ale zase na druhou stranu musím říct, že Vojta je velký šoumen, který nejen že hezky zpívá, ale také náramně baví lidi. Tyto drobné nedostatky, které se určitě během pár koncertů vypilují nemohli pokazit můj celkový dojem z akce, která byla nadprůměrně zdařilá!

FOTKY JSOU ZDE
 
Mitas

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>