Profil kapely CKB

ckb_logo.pngBrněnská kapela CKB se začala rodit v myšlenkách Česlava Koryčana a Jarka Musila v roce 2011 jako jednorázový krátkodobý projekt. V první polovině roku 2012 dochází k postupnému obsazování míst na pozicích kytar, kláves a bicích a ve druhé polovině roku i na pozicích basy a sólového zpěvu. Dva roky tvrdé práce ve zkušebně přetavily jednorázový projekt v plnohodnotnou kapelu usilující pevně a trvale proniknout do centra české rock-metalové hudební scény.

Skupina sama sebe charakterizuje jako progresívní rock-metal se střízlivým použitím prvků acoustic, elektro, symphonic, decentně i swingu či blues; texty jsou v češtině. Co se týče světových jmen podobného stylu, členové kapely poslouchají muziku jako například Alter Bridge, Devin Townsend Project, Soilwork, Behemoth, Avantasia, Amaranthe, In Flames, Metallica, Judas Priest, Rammstein, Black Sabbath, Deep Purple, Pink Floyd, Pražský Výběr, Progres 2 a další z nesčetného výběru.

Posléze svého zrození skupina průběžně zveřejňuje demonahrávky jednotlivých, postupně vznikajících songů; svoje první živé vystoupení absolvuje zatím ještě poněkud nenápadně v květnu 2014 na festivalu Rock Night v Uhřicích (okr. Blansko), na základě pozvání Nerakainu, personálně propojeného revivalu tuzemské metalové legendy Arakain. Za svou koncertní premiéru považuje CKB vystoupení v červnu 2014 na NovoBránickém Open Air festivalu v Nových Bránicích (okr. Brno venkov), který uspořádali členové CKB jako festival pro začínající hudební skupiny a v této aktivitě chtějí dále pokračovat.

V dubnu roku 2015 CKB vlastním nákladem vydali a v brněnském klubu Fléda pokřtili debutové koncepční Album I Proměny Života, s podtitulem rock-metalová báseň anebo také vesmírnýckb_kon.jpg příběh, který obsahuje 16 skladeb v délce 67 minut, mj. Sprejer, Do říše snů anebo Hula hula hů.

CD ve formě digipacku (typ 3-dílné leporelo) s originální grafikou, do nějž je vložena i volná vstupenka na kterýkoliv budoucí koncert pořádaný CKB, lze zakoupit za cenu 100 Kč buď na koncertech skupiny, anebo prostřednictvím jejích webových stránek. Vyslechnout jej máte možnost na Soundcloudu či Bandzone profilu, kde si jej můžete ve formátu MP3 i zdarma stáhnout - viz odkazy níže.

Medializace vzniklého projektu je již nezadržitelná. Kromě vydání debutového kotoučku má soubor za sebou účast na prestižním festivalu Masters Of Rock 2015 anebo v témže roce triumf v květnové Czech Parádě známé rockové TV stanice Rebel.  

Kolektiv CKB v současnosti připravuje pokračování projektu Proměny života v podobě Alba II, na němž se intenzivně pracuje, a v přípravě je rovněž Tour 2016 (Album II by pak mělo být představeno na turné 2017). Pro přiblížení atmosféry live music CKB můžete využít reportáž našeho webu z vystoupení v brněnském klubu Melodka.

Po prvotním výběru skvadru CKB tvořili členové: Aleš Winkler – zpěv, Aleš Komínek – kytara, zpěv, Radek Žák – kytara, Ondřej Valach – baskytara, Dorian Maršálek – klávesy, zpěv a Luboš Vondráček – bicí nástroje. V září 2015 kapelu opouští Dorian Maršálek a post klávesáka je doposud neobsazen.

METAL-LINE.

Důležité odkazy:

www.ckband.cz
bandzone.cz/ckb
facebook.com/ckband.cz
soundcloud.com/ckband
youtube.com/user/CKBmusic

ckb.jpg

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>