O JIŘÍM VALTEROVI – Díl třetí: BIG BOSS & PETR JANDA

O JIŘÍM VALTEROVI – Díl třetí: BIG BOSS & PETR JANDA

Snad jsem to zavinil já / hudba: Petr Janda / text: Pavel Chrastina

Ano, vážení čtenáři, je to tak: V tomto dílu se oprostíme od subjektivních Dědkových vzpomínek a připomeneme si něco, co si můžeme pamatovat úplně všichni.

Píše se minulé století a do „asfaltu“ z Loděnic jest vyryto ZJEVENÍ (THE REVELATION) – ROOT – 1990 – ZERAS – ZS 0001-1 311.

ZERAS. Zkratka Zelenka Records Agency. Aneb posléze černého promosinglu 7 černých jezdců / 666 vychází jedna z nejtemnějších a nejslavnějších desek tuzemského metalu. A co říká její „křestní list“? – Její „křestní list“ říká Brno! 

No a když Zelenka, tak ať má metal zelenou! Což koneckonců již před nějakým časem propagoval i sám Petr Janda, neb se slavným Olympikem natočil album Když ti svítí zelená.

Tož my vám dnes po těch XXLetech připomeneme jednu radostnou událost, a sice křest LP Zjevení za účasti dvou Indiánů na válečné stezce, jelikož po vzoru Big Bosse a jeho líčení, jež by mu mohla každá romantická žena jenom závidět, se docela slušně „zmaloval“ i Petr Janda.

Pikantně zvolená skladba na téma, kdo vlastně zavinil vydání této placky (a že to nebyla placka jak za komoušů, inu, není metál jako metal), se hrnula tehdejším brutálně extatickým éterem a fans byli v tranzu, jak ostatně vidno jest v unikátně dochovaném videoklipu.

Á propos, všimněte si prosím onoho pověstného blikotavého Big Bossova jazyka, ona frekvence mihotů je totiž naprosto úžasná. Ba dokonce jedna vědecká fyzikální studie z BB BM Institut se odvážila tvrdit, že rychlost pohybu Big Bossova jazyka překročila v jistý okamžik rychlost světla; pardon, rychlost temna. Inu, věřte nevěřte!

Nicméně hlavně si vychutnejte video z minulého století. Video, které natočila a odvysílala veřejnoprávní televize (sic!) – dnes v této podobě myslím nemyslitelné. Video, které si pamětníci pamatují a nepamětníci zapamatují. Video, jež jde až na dřeň, jež jde tak říkajíc ke kořenům!

No a ti „kořeni“ se jmenují Jiří Big Boss Valter a Petr Janda.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>