HITY PRO PAMĚTNÍKY – 13. díl – ROOT: Hřbitov

HITY PRO PAMĚTNÍKY – 13. díl – ROOT: Hřbitov

Jeden z nejzajímavějších videoklipů, jaký se u nás po revoluci zrodil. Mladičkej Big Boss (mno, mladičkej, těch 40 járů už tam cirka bylo), ještě mladší Míra Horejsek z Asgard + nepřítomný pan Romero se svou Nocí oživlých mrtvol – je tady Hřbitov!

Fantastická, magická noc. Mimochodem, skladba Hřbitov vyšla původně pouze na sampleru Death Metal Session, který vydal Pařízkův (R.I.P.) Direct, teprve posléze se jako bonus dostala na CD Zjevení – díky Redblack Productions.

Na rozdíl od videoklipu Upálení je tento bez problémů dostupný. Písnička už dávno zlidověla, vždyť ji hrají i děcka (např. Big Bossem podporovaní, stárnoucí BLACKSTARS BAND),  a občas ji uslyšíte i u táboráku (však k ohni se peklo hodí, ne?).

Strojově přesný rytmus, kytara řízná jako skalpel a vokál á la deklamující Pavarotti. Však koneckonců, pokud se nepletu, tak Valterův otec učil na JAMU. Akorát se trochu divím, že se ta houpačka s Big Bossem neutrhla, ha ha (asi měla nadprůměrnou nosnost).

Á propos, když jde o Hřbitov, tak v odkazu koncovka „VRTY“ docela sedí, že? 

A kým že se možná nechal Hřbitov inspirovat? Že by samotným Kreatorem? Inu, „Stvořitele“ by mohl mít Big Boss obzvlášť rád… Bez něj by tady totiž nebyl. :-)))

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>