5,4,3,2,1 ... !80!90! ROOT - Hřbitov

5,4,3,2,1 ... !80!90! ROOT - Hřbitov

Píseň mrtvých, která je stále živá – ani na současných koncertech totiž nemůže chybět.

Na svou dobu vzniku, tj. počátek 90. let, naprostý unikát. V takřka 7-minutovém klipu si to „hudba a obraz“ rozdělily zhruba půl na půl. Pokud se pamatuji správně – kdyžtak mne prosím opravte – celý jsme jej viděli v tehdejší slavné Tim Sikes Video Show, kde zněla například i Sepultura se svým Beneath The Remains.
Z hudebního hlediska je zajímavé, že Hřbitov dostal velmi působivé intro, postavené na stěžejní melodické lince skladby samotné, zkomponované ovšem v intencích hudby klasické. Podobnost sólové kytarové „kvílivky“ s Kreator : Endless Pain z roku 1985 a songem Cry War je samozřejmě čistě náhodná. :-) Aneb jak se thrash potkal s black metalem… Leč vadí to Stvořiteli? :-)

Kromě celkového horrorového vyznění příběhu, a Big Bosse na osudové houpačce, si prosím všimněte zejména momentu, kdy při jistém verši nevylézá starý (no, tehdy vlastně mladý Big Boss), ale zcela mladičký Black Drum Rosťa Mozga („mrtvoly vylezou“ – 3:24), a také výborného Mistra Zombie Míry Horejska z Asgard, jenž tehdá dosáhl vlastně unikátu, neboť natočil dříve klip než oficiální desku. Ovšem pravda, posléze to vydatně dohnal.
Já myslím, že taková jedna rakvička se na Vánoce smlsne.
Jsou tady devadesátky, je tady Zelenka Records, ZERAS a  - naprostý dobový unikát, pojďte si to uŽÍT, je tady videoklip HŘBITOV!

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>