3 OTÁZKY PRO … JAROSLAVA ALBERTA KRONKA

3 OTÁZKY PRO … JAROSLAVA ALBERTA KRONKA

OSLAVY, DÁRKY & SVÁTEČNÍ ALBUM?

aneb

DEMA A ZDI ZKUŠEBNY

 

Že by stále ještě neodkryté hudební tajemství jedné z poloh Jaroslava Alberta Kronka? Jedno už je řečeno – poprvé v dějinách skupiny Alband (nikoli tedy Hrubin) zřejmě uslyšíme jeho verzi kernovské Zídky bláznů (Ahoj, Tony!).

Předčasné otázky, předčasné odpovědi? Kolik sálů navlíkne na šňůru silnice Blízko Nás Tour 2024? Kolik krásných muzikantských bláznů bude ještě mnohokrát přelézat onu pověstnou Zídku? Otázek zůstává stále mnoho, a to je dobře.

Vážení čtenáři, je tady rozhovor o vyřčených odpovědích a nevyřčených tajemstvích. A pokud jste sázkaři, zkuste si vsadit čísla 54, 69, 70, 24 … a dál a dál? Z rozhovoru poznáte proč – vyhrajete totiž přinejmenším skvělou muziku.

 

Ahoj, Alberte!

 

  1. Na webu se skví zpráva, že příští rok zažije ALBAND turné Blízko nás 2024. V Brně se o tom mluví už dlouho, i tak se prosím možná troufale předčasně ptám, co to bude, jak to bude, kde všude to bude a tak všelijak.

Fakt je to zatím předčasné, program, hlava & pata se ani nenarýsovala. Bylo nutné opravit hlasivky (a to se podařilo díky FNUSA Brno!) a TO byl signál vůbec uvažovat jít dál a pomýšlet na nějaký oslavy a dárky. Na dárcích jsme začali pracovat. Nový nápady a písně pro korektní sváteční album jsou v demech a ve zdech zkušebny. Vše ostatní, co a jak a kde zatím nikdo netuší….

  1. Krom jasných a i dnes hraných pecek typu jaderné Exploze nebo neopominutelné titulní Blízko pro nás prý vyhrabáváš i archeologické skvosty jako Nádraží svět nebo Tulácký tango. Takže – bude to z hlediska Kernu hlavně o osmdesátkách? A co na to Alband?

Něco z toho jsme zkusili, ale nebude to použitelné. Exhumace se nejeví ani potřebná ani zásadní. Pro život ALBANDu jsou nutné nové songy, nový sound. Já to řekl už před 15ti lety!! Nášivku KERNu z bundy neodpářu, ale duch starých písní mě už přestal strašit. Z nostalgie oprašujeme Zídku bláznů….

  1. Ač Ti bude příští rok 70, seš takový věčný mládenec. Což ovšem taky znamená, že Ti je zatím pořád jenom 69, takže se musím zeptat, kterou životní polohu máš nejraději?

Mám rád podobu a polohu 54. Tam je úplně všechno. Je to můj rok narození….

 

Opatruj se!!

J.A.K.

 

Bonus – Zídka bláznů:

„Singly 1987-1991“ je marketingová zkratka – nahrávka nikoliv ze singlu, ale z LP Posloucháte Větrník…3, Supraphon, 1987 – původem z komárovské zkušebny (zde ovšem s useknutou závěrečnou lyrikou):

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>