ZLATÁ METALOVÁ HOKEJKA 2023

ZLATÁ METALOVÁ HOKEJKA 2023

Zlatá hokejka 2023 / čtvrtek 29. června 2023 / ČT1 21.05 hodin

Když jsem se dozvěděl, že na vyhlášení Zlaté hokejky 2023 v přímém přenosu České televize bude hrát mj. i Arakain, nevěřil jsem vlastním očím ani uším, a myslel jsem si, že metalové kapele povolí tak maximálně jeden, a ještě nutně jemný baladický song. Hodně jsem se spletʼ, a trošku taky ne.

Dramaturgicky byl výběr písní velice zdařilý, poněvadž jsem začali sloganem, že nás čeká „Dlouhá noc“, což byla pravda, jelikož přímý přenos trval skoro hodinu a půl, a po jeho konci předpokládám že se konal ještě raut, který neznal konce.

Kdo neskáče, není Thrash – HIP HIP HOP! (Za)jímavý duet Lucie Bílé a Honzy Toužimského, zkrátka taková „rokenrolová hiphopová“ tvrdá kytara jménem Ty & Já. Předtím a potom dokázala moderátorka Daniela Písařovicová navodit hezky nenucenou atmosféru, v jejímž průběhu jsem se dost dobře bavil, a vydržel jsem až do konce (na raut jsem sice pozván nebyl, nicméně udělal jsem si ho z lahváčů doma sám).  

Z hlediska sestavy Áček, poté co ji opustil Zdeněk Kub, jsem měl radost, jak dobře „stoicky“ tento TV přenos zvládl náš brněnský basák Marek Loučka (ex-Insania, ex-Forrest Jump atd.), jehož rodiče Pavel (R.I.P.) se Zdenou provozovali v Brně celé roky fantastickou Pivnici U P(r)outníka, kam jsem strašně rád chodil, a občas jsem tam natrefil právě i na Marka.

Chválil jsem dramaturgii pořadu, takže závěrečná kultovní a nádherná Zimní královna je taky jasně vybraná, ta prostě nemohla na Zlaté hokejce skončit jen tak u ledu.

Vážení přátelé, ať se Vám vybrané písně líbily či nikoliv, ve čtvrtek se udála naprosto mimořádná událost, kdy ještě v hlavním vysílám čase a v přímém přenosu veřejnoprávní televize zazněla jedna z největších tuzemských heavy metalových kapel – važme si toho, neboť taková věc se nemusí jen tak opakovat. 

Anebo, řečeno hokejovou terminologií – že by se v ČT konečně hnuly ledy? :-)

Zdraví Dědek.

P.S.: Jo a mimochodem, Zlatou hokejku vyhrál pro změnu David Pastrňák (pro úplnost, to není ten z Buty ;-).

 

https://www.ceskatelevize.cz/porady/15161009431-zlata-hokejka/22354416013/

Hudební vstupy:

Úvod: Arakain + Lucie Bílá: Dlouhá noc (cover AC/DC You Shook Me All Night Long)

20:29 Arakain + Lucie Bílá: Ty a já

39:00 Lucie Bílá + Petr Malásek: Fénix (odlišovat od songu 80. let Jako pták Fénix já z popela vstávám)

Závěr: Arakain + Lucie Bílá: Zimní královna

https://text.osobnosti.cz/jako-ptak-fenix-249385

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>