Vyčerpávající info k letošnímu ročníku METAL MADNESS!!!

Vyčerpávající info k letošnímu ročníku METAL MADNESS!!!

Zakončení prázdninové sezony se už prakticky nemůže obejít bez pořádné akce, kterou na Šumavě již tradičně vykonává těleso Metal Madness. Festival, který pročesává barevný rejstřík metalového žánru a přináší ukázkovou úhlopříčku mezi začínajícími kapelami a těmi legendárními. I letošek bude ve znamení pátečního souboje tří nových jmen, aby se vítěz ukázal v sobotním programu po boku metalového koktejlu, kterému letos vévodí pojem God Dethroned, coby šikovný řemeslník míchající kov černý i smrtící. V dalším sledu se můžete těšit na svěží vítr tuzemských i zahraničních stoupenců thrashe, deathu a i pro black se prostor najde. Jedinečné prostředí ostrova Santos v Sušici pak doplní atmosféru akce o příjemný genius loci. Skvělé uspořádání jednotlivých sekcí (podium, merch, občerstvení apod.) pak dopřeje návštěvníkovi výtečné soustředění, aby mu nic z podia neuniklo. Zkrátka o vše bude dobře pečováno, aby i za rok byl dobrý důvod se na festival vracet. Ale co furt budeme slovně lákat na cosi nepopsatelného, co je nejlepší prožít na vlastní kůži. Nuže, co naše těla čeká:

 

God Dethroned s relativně čerstvě oslavenou třicetiletou existencí dovezou z rodného Nizozemska perfektně vyváženou kombinaci black metalu a death metalu. Komu se před časem na festivalu zalíbili Hate, bude jásat nadšením i tentokrát. Dále hudbu můžeme připodobnit třeba k Necrophobic nebo hledat podobný cit pro melodičnost jako u Hypocrisy. Zkrátka tahle bestie umí válcovat a dosud nevydala vyloženě slabou nahrávku (a že těch velkých desek mají už jedenáct). Pecka!
https://goddethroned.com/
https://cs-cz.facebook.com/goddethronedofficial/
https://goddethroned.bandcamp.com/music

 

Assassin je jméno, které klokotá thrash metalovým světem už hezkých pár let. Samozřejmě musíme připočíst určitou více letou pauzu, takže první nahrávky pamatují pád železné opony (osmdesátá léta) a ty novější začínají rokem 2005. Nicméně národnost, kterou je Německo a příslušnost k uvedenému žánru slibuje podobně energický zážitek, který nabízí třeba Destruction, Sodom nebo Necronomicon. Jsme si jisti, že areálem bude pochodovat nejedna džínovina v jejíž barevné spleti nášivek se bude jejich logo určitě lesknout.
https://assassin-band.de/
https://www.facebook.com/AssassinOfficial/
https://assassinband.bandcamp.com/

 

Fatal Embrace potěší milovníky klasického thrash metalu, který obohacují od roku 1993. Chcete Sodom nebo Exodus? To jsou vlivy, které se v jejich tvorbě nezapřou. Jednoduše ta muzika odnese všechny zpátky do devadesátek. Kov, kůže, rychlost – to vše v té nejsyrovější podobě. Tahle banda z Německa má v sobě tu správnou bestii, kterou nebude těžké probudit.
https://www.facebook.com/fatalembraceofficial
https://fatalembrace.bandcamp.com/

 

Panychida je pojem, který není potřeba široce představovat. Takže jen pro připomenutí: jejich poslední skvělá deska Gabreta Aeterna se stala jakýmsi soundtrackem a povinnou výbavou všech šumavských metalheads a jejich milované krajiny. Ještě žádná metalová kapela neudělala takto velkolepou poctu této krajině, takže prezentace této hudby v místě zvaném „brána Šumavy“ bude už sama o sobě monumentální.
http://www.panychida.com/
https://www.facebook.com/panychida
https://panychida.bandcamp.com/

 

Nahum otevřeli brány svého death metalového chrámu před deseti lety. Respektive v roce 2012 kapele vyšla první velká deska. Od té doby stihli infikovat sluchovody všech přívrženců tvrdé muziky za pomocí svého nápaditého a barevného deathu, do kterého otevřeně vměšují thrash metalové postupy. Skvělá směsice obou žánrů s death metalovou převahou přímočaře zaútočí i na Santosu. U toho se prostě musí bejt.
http://www.nahum.cz/
https://www.facebook.com/nahummetal/
https://nahumofficial.bandcamp.com/

 

Comander je kladenská thrash metalová reinkarnace staré Metallicy (období Kill’Em All) a podobně štěkavých part. Svižně a ostře do vás vysypou kulomet nukleárních projektilů o nezměrné síle. Banda důsledně prověří hybnost vašich obratlů a hbitost zápěstí s hrozícími prsty. Takže jestli po těch letech lockdownu nemáte kondici – začněte raději trénovat.
https://www.facebook.com/Comanderthrash
https://comander.bandcamp.com/releases

 

Black Light jsou zástupci thrash metalu ze Slovenska. Jejich styl je odkazem amerického střihu s ostrou rétorikou a nekompromisním vokálem. Je to ostrý břit, co se ze tmy nečekaně zaleskne, aby pak jeho štiplavý chlad uštědřil výraznou památku na těle. Nechte se sešvihat tímhle bičem taky. Odměna bude vpravdě animální, za to na věky vepsaná v paměti.
https://www.facebook.com/blacklightthrash
https://blacklightthrash.bandcamp.com/

 

Insistent aktuálně splnili pětiletku, jelikož byli založeni v roce 2017. Za tu dobu stihli vydat krásný dvě velký desky a rovněž i něco k tomu. Z vydatné kuchyně bude servírován nekompromisní masakrózní death grind šplhající svými ambicemi až do crustových poloh. Hotový sekernický útok, který se před ničím nezastaví. Tohle dílo vás zaručeně infikuje.
https://www.facebook.com/insistentgrind/
https://insistent.bandcamp.com/

 

Mortifilia vás provede peklem death metalu, stejně jako to kdysi Dantovi učinil Vergilius. Což je ostatně téma výtečné poslední desky The Great Inferno, která byla o Velikonocích konečně pokřtěna a na Santosu bude poprvé skrze stánek vydavatelství Magick Disk Musick k dostání i ve vinylové edici. Dotek švédských vichřic opět zavládne nad domácí půdou kapely, která tu bude jako pstruh v Otavě. Nenechte si ujít.
https://www.mortifilia.cz/
https://www.facebook.com/mortifilia
https://madmusickcz.bandcamp.com/music

 

Desátou kapelou bude výherce pátečního warm-up klání, ve kterém se spolu pomyslně utkají:

Syridas z úhlopříčně nejvzdálenější kouta naší republiky (Ostravy) zatřesou pátečním warm-upem v rytmu melodického mixu deathu a blacku. Kapela založená na počátku roku 2021 bude pokoušet vaši přízeň, aby se probila na sobotní soupisku. Materiál debutové nahrávky Awaken zní věru slibně, barevně a variabilně, takže se tuze těšíme, kterak klání dopadne.
https://www.facebook.com/Syridas
https://syridas.bandcamp.com/releases

 

Flame Of Grave z Milevska fungují na thrash-hardcore bitevním poli rovněž velice krátce. V paměti se snaží zapsat skrze EP Welcome To Hell, které přináší řadu šlapavých a úderných momentů, které zajisté budou v živém provedení hotovým etalonem pro vaše kyvné partie. Získají si sobotní pozornost právě oni?
https://www.facebook.com/flameofgrave
https://bandzone.cz/_116588

 

Gloomy Sunday přinesou svůj syrový black metalový vhled z daleké Opavy. Stylově jsou věrni té nejsyrovější klasice žánru, což zajisté potěší mnohé zčernalé srdce. Nechybí sypačky, ani melodická uvolněnost, avšak vše v navztekaném duchu patřičné blackové rozjívenosti. Třeba právě oni si zaklejí znovu i v sobotním odpoledni.
https://www.facebook.com/GloomySundayOpava/
https://bandzone.cz/_113371

 

Shrnutí na závěr:

Metal Madness 2022
26. – 27. 8. 2022
ostrov Santos, Sušice
vstup na pátek: zdarma
vstup na sobotu: 700,- na místě
děti do 15 let zdarma
předprodej za zvýhodněnou cenu zde: https://www.mortifilia.cz/metal-madness/#registration
páteční start: 19.00
sobotní start: 14.00

Odkazy:
https://www.mortifilia.cz/metal-madness/index.html
https://www.facebook.com/events/1197172424113871
https://bandzone.cz/koncert/519439-susice-ostrov-santos-metal-madness-ix

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>