Věčně kralující Queen

Věčně kralující Queen

Neuvěřitelné? - Česká televize odvysílala dopoledne v poslední červnovou sobotu 2020 skoro celý klip hard rockové skladby skupiny QUEEN Keep Yourself Alive z roku 1972 + živě rozhovor s někdejším tajemníkem Freddieho Mercuryho Peterem Freestonem, známého ze života v České republice; a na závěr reportáže ukázku videa Bohemian Rhapsody z roku 1975.

Proč? Datum 27. 6. 2020 znamená výročí 50 let prvního koncertu skupiny, tehdy ještě pod názvem Smile, v anglickém městě Truro. A při této příležitosti Vám snad můžeme sdělit zajímavou informaci, že v prodejně Multilandu - dříve Bontonland - v brněnském Špalíčku můžete zakoupit DVD Bohemian Rhapsody v akci za výrazně „poníženou“ cenu 149 Kč. No (ne)kup to!

A zatímco Freddie na níže připojeném klipu „kňafra“ neměl a později ano, brněnský Jarda Albert Kronek, který kdysi s Kernem nazpíval Píseň pro Freddieho (CD Ztráty a nářezy, Tommü Records 1993), v níž byly použity fragmenty písně Queen One Vision, to vzal historicky přesně naopak. No jó, holt není anglickej knír jako moravskej kňafr! J

Tož som včíl trocha odbočíl, tož zpátky ke Královně: shora zmíněný klip svým slůvkem Alive vskutku symbolizuje sám sebe, neboť k dnešnímu dni má na YouTube více zhlédnutí než Česká republika obyvatel.

15 milionů zhlédnutí? Je to tak. Mějte se hezky, „z města Truro“ Vás zdraví Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>