UKÁŽEME KURÁŽ?

UKÁŽEME KURÁŽ?

Česká fotbalová reprezentace představila píseň pro EURO 2021 (doufejme, že ten rok je správně…) pojmenovanou Ukážeme kuráž!, kterou složila a pod velením režiséra Petra Kolečka, známého a úspěšného scénáristy seriálů Most! nebo Okresní přebor, na ni též natočila videoklip skupina TŘI SESTRY. Skladba samotná sice zatím zejména na YouTube budí poněkud kontroverzní reakce, ale to je možná o důvod víc ty necelé tři minuty zhlédnout a udělat si svůj vlastní názor, o čemž svědčí i skutečnost, že níže uvedené official video zaznamenalo jen pár dnů od své premiéry už několik desítek tisíc kliknutí.  

V této souvislosti je vhodné zdůraznit, že ústřední slogan „Ukážeme kuráž!“ byl součástí zadání,  jakožto české motto nadcházející sportovní akce, už i z toho důvodu, že se jedná o slovní hříčku, neboť iniciály sousloví UK odkazují na United Kingdom, tedy Spojené království, kde Česká republika odehraje na mistrovství Evropy svoje zápasy v základní skupině.

Níže Vám předkládáme 3 základní odkazy: na videoklip, TV spot České televize z pořadu Můj fotbal a rozhovor se skupinou Tři sestry, a nezbývá než doufat, že verš z refrénu „Česká repre jede“ nebude po nabité, těžké základní skupině (Anglie, Skotsko, Chorvatsko) znamenat, že česká reprezentace jede domů…

Zdraví Dědek.

TV spot ČT:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11650912081-muj-fotbal/221471291127501/video/831307

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>