TÖRR A NÁVRAT KE KOŘENŮM: INKVIZITÖRR

TÖRR A NÁVRAT KE KOŘENŮM: INKVIZITÖRR

V pátek 5. listopadu 2021 vychází nové řadové album skupiny TÖRR, které se jmenuje slovní hříčkou INKVIZITÖRR. Při této příležitosti jsme oslovili lídra kapely Otu Hereše, a zde Vám přinášíme jeho odpovědi, kterých si strašně moc vážíme. Oto, díky moc!

Nové album TÖRRU nese název INKVIZITÖRR – má to tudíž symbolizovat návrat ke kořenům? Koho všeho a čím upálíte?

Ano, chtěli jsme se lehce vrátit ke kořenům jak obalem, tak názvem a i hudbou. Samozřejmě vždy jde o pohled na danou tematiku z pohledu jedince - jinými slovy, někomu se to tak bude jevit a jinýmu zase ne. Ale my to tak cítíme. Pálit budeme hlavně muzikou, texty a převážně všechny, co si to poslechnou. Samozřejmě oproti albům ze samých začátků se zvukově posunujeme do dnešní doby.

 

Slogan 12 inkvizičních fláků – to by mohlo evokovat i jistý příběh, anebo taky 12 příběhů. Jak to tedy bude? Bude to totální black metalový orloj?

 

Texty jsou stejně jako na ostatních albech Törr zaměřeny na black tematiku, temno, smrt, a je tam i určitý nadhled. Netvoří to ucelený příběh jako takový, ale spolu s hudbou to tvoří kompaktní metalový celek.

 

Jestli tomu rozumím správně, tak poslední dny kapelu rozhodně nečekají, zatímco Poslední dny asi jo…

 

Doufám, že se neschyluje k Armageddonu, a tak máme před sebou koncertování, kde samozřejmě zazní několik skladeb z nového alba včetně kultovních skladeb z raného období Törr. Zaměříme se i na propagaci alba a moc se těšíme na vydání vinylu - což bude bohužel vlivem vytíženosti lisoven až na jaře příštího roku.

 

Za Törr bych chtěl pozdravit všechny fandy, co poslouchají metal, a doufám, že je tímto naším počinem potěšíme.

 

Ota Hereš

 

Za krátký rozhovor pro web Metal-line děkuje Dědek. Nechť žije TÖRR!

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>