TELEVIZNÍ FATA MORGANA? - (NE)UVĚŘITELNÉ SE STALO SKUTKEM: BLACK METAL V HLAVNÍM VYSÍLACÍM ČASE NA ČT!

TELEVIZNÍ FATA MORGANA? - (NE)UVĚŘITELNÉ SE STALO SKUTKEM: BLACK METAL V HLAVNÍM VYSÍLACÍM ČASE NA ČT!

Zpočátku jsem byl jakýsi ostražitý, neb ve mne stále trnula myšlenka, že ČT ten záznam nějak ostřihne. To přece není možné, aby lupla metalový kapely do „hlavňáku“, byť na vedlejším kanále ČT Art.

Ale (ne)uvěřitelné se stalo skutkem. Je sobota 16. listopadu 2019, dvacet minut po dvacáté, začíná první půlka 8-hodinového záznamu Koncertu pro všechny slušný lidi z 3. prosince 1989, a na televizních obrazovkách duní Daniel Šakal Švarc a jeho Posedlá, kterou si do Tōrru přinesl ještě z plzeňské smečky vlků jménem Fata Morgana!

No tohle je fakt asi Fata Morgana, nevěřícně zírám na Vlastu Henycha v hlavním vysílacím čase, jsem jakoby bezvěřícně pálen Kultem ohně a hořím, krásně hořím. Všechny tvrdě rockové kapely, včetně následujícího Alarmu, Duxu, Arakainu nebo Vitacitu, se snažily ze svého repertoáru vybrat písně symptomatické revoluční události, kdy Posedlá a Kult ohně jasně a vtipně symbolizovaly fanatismus některých komunistů a taky pálení starých časů („tak hádej, co z tebe zbyde – olej a kal, cha cha chá...“).

Křídla čerstvých (nikoli světlých) zítřků naopak ilustroval Vitacit svou metalovou hymnou Vzhůru přes oceán (jejíž poselství v dalších letech Miloš Dodo Doležal doslova naplnil) a taky třeba Zóna A se svou vesele roztančenou „zónkou“ Záverečná.

Zíral jsem na tu obrazovku jako Posedlej, volal celý rodině, ať si to pustíííí, a proto mne až skoro pozdě napadlo lapnout foťák a udělat tedy nikoliv screeny, alébrž fotky fakt televizoru, chilližto televizní obrazovky s metalistama a punkerama!

Takže v galerce máte Vitacit a Tři sestry, a pokud jste to nestihli, nijak netruchlete, protože už se nepíše rok 1989, ale 2019, a tudíž si můžete pustit nejenom sjezd ÚV KSČ v televizi, ale taky třeba příslušné video na internetu ... interfernetu... interrumu ... unterslivovici ... což je pravda, že kořalky zůstávají napříč režimy, ha ha, že kořalky zůstávají věčné.

Vivat metal a kořalky!

Tady Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>