SVĚT LORETTY JE NÁŠ SVĚT

SVĚT LORETTY JE NÁŠ SVĚT

Detonation, Loretta, Návrat, Náš svět. Tak tohle jsou nejzásadnější počinky kapely, která na tuzemské rockmetalové scéně působí snad sto let – pardon, no to je blbost, vždyť těm holkám je teprve dvacet.

Zatímco ro(c)kmetalový rozdíl mezi eponymní prvotinou a příznačným kolečkem Návrat činil 16 let, najednou je situace výrazně lepší – holky vydávají třetí placku teprve po 6 letech (potlesk!). Pokřtily ji v Prvním patře, brněnském to hudebním klubu, kde bohužel zástupce našeho webu nebyl přítomen (protože se ožral jako prase), leč historky známe aspoň z doslechu.

Čerstvé Lorettino kolečko čítá apoštolských 12 viditelných járků těchto:       

  1. Labutí píseň (Intro)
  2. Zpívej
  3. Pochyby
  4. Ti nahoře
  5. Sen
  6. Nečekej
  7. VenkOFF
  8. Táhnem za jeden život
  9. Kolombína
  10. Žereme maso
  11. Náš svět
  12. Labutí píseň

Loretta se vyvíjí i jinak – Soňu Formanovou za bicími nahrazuje Bačíkova (Rusty Nail – „Cvíč, cvíč!“) dcerka Berenika (proto taky v tý úvodní fotce celkem bab pět), nicméně kapela doslova šlape dál. Však sa obě holky o bicí na desce podělily.  

CD zatím doma nemám, ale dle ukázek dostupných na YT lze soudit, že to bude hodný dobrý, a taky hodně metalový. Srší z toho energia jako prase. Hudba Loretta, Daria Hrubá, Mirek Horňák, Emil Kopřiva, Georgi Enchev (česky Džoro Enčev), texty třeba Daria nebo – Jiří Dvořák, taková to ex-brněnská Kolombína :-). No snad mne nebude žalovat.

Nebo že by byl Jirka Dvořák nejenom Harlekýn, ale spíš klokan rudokrký??? (Hovořil AZ neboli Aleš Zbořil – aspoň víme, po kom je AZ Kvíz pojmenovanej, ty iniciály jsou prostě jasný.)

Děcka, Lorettko, Jirko, mějme se fajn a žijme si svůj, pardon, Náš svět.

Odpovědnost za tento článek nese Dědek.  

 

P.S. „Není tak zle, aby nemohlo být hůř“? To mi připomnělo můj starodávný životní výrok: Dokud není nejhůř, tak je dobře. A jelikož vždycky může být ještě hůř, tak není nikdy nejhůř, a tím pádem je pořád dobře.

loretta.cz

facebook.com/loretta.brno

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>