SKLENIČKY, SKLENIČKY, KDOPAK VÁM DAL CHLAST... (satira jen pro sarkastické povahy)

SKLENIČKY, SKLENIČKY, KDOPAK VÁM DAL CHLAST... (satira jen pro sarkastické povahy)

Od skupiny Alkehol jsem si vypůjčil jejich geniální reklamní slogan na Vánoce a alkohol, pročež mne napadá, že reklamní poutač na návštěvu tradičních vánočních trhů (přičemž slovo „trh“ je zde velice podstatné jméno) by klidně mohl ve smyslu „udělej si čas“ znít „Utrhni se“, anebo kdyby Vám třeba někdo blízký v utrhnutí bránil, tož potom „Trhni si!“.

V pátek bylo náměstí Svobody, přes něž jsem musel jenom projít, naprosto úžasný – ano, v pouhém strnulém němém úžasu jsem sledoval ty o(c)hromující davy lidí, kteří jako kdyby se snažili i 30 let od revoluce naplnit heslo známé socialistické písně „Až nás budou milióny“... Inu, jak je důležité míti Filipa – chceš-li milióny, uspořádej trhy.

Bylo poučné sledovat malého, asi šestiletého agresivního chlapečka, který zcela hystericky řval, ježto jeho jistý osobní zájem nebyl zcela zjevně uspokojen: „Mamýýýýý, do prdele kam deš? Poď sem!“ anebo ony ne úplně prozíravé ženy, vážící cca 50 – 60 kilogramů, a ještě k tomu ne zcela navyklé pravidelně pít, kterak vesele halekají na celý svět, a svým chechtotem hýkají jak po dlouhé cestě konečně vypřažený osel.

Docela bych se při těchto vůních lidstva, svařáků, punčů, medovin a krásně prouzených „klábosků“ bavil, kdybych nemusel neustále uhýbat rozličným individuím, která vám nikdy za žádnou cenu neuhnou, kdybych nemusel obcházet po chodníku roztažená spřažení kamarádských tlup, nijak se nelišících od doby barvy medoviny, tj. doby bronzové, a kdybych nemusel... kdybych nemusel.

Můj kamarád z gymnázia v takových chvílích, kdy mu na určitém místě připadalo lidí více než příliš, pronášel větu z rezervoáru dosti černého humoru: „Hmm, už dlouho nebyla válka.“ - Jasně, tohle je trochu přes čáru, neboť válka je největší svinstvo na světě, ale stejně mne při tom průchodu městem napadaly slogany z různých metalových písní, tedy krom již citovaného Alkeholu například Kill ’Em All od Metalliky, Krvavá práce od Debustrolu anebo novodobá „tōrrovská“ Až mě naserou (sejmu je všechny sekerou).

A navíc pravdou bývá, že při vánočním stresu, shonu, pečení, žraní čerstvě napečeného, shánění dárků, uklízení, zdobení stromečku věšením 24 rumových lahví, a všeličem ještě, se ve vašem okolí lehce vyskytne váš protějšek, či jiný podobně blízký, který leže či ležíc na kanapi nerozumí nebo nechce vědět, co po něm právě chcete, a tím pádem je totálně zralý na zabití.

Proto Vám všem přeji jen a jen „KILLdné“ Vánoce!

Tady Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>