SABATON mají nové 4k lyric video natočené v Jehnědí v ČR

SABATON mají nové 4k lyric video natočené v Jehnědí v ČR

Švédská metalová úderka SABATON dnes vypustila zbrusu nový singl "The Red Baron". Skladbu z chystané albové novinky "The Great War" doplnilo lyric video natočené a kompletně zprodukované v Česku. 

The Red Baron - přezdívka prvoválečného leteckého esa Manfreda von Richthofena, se nesmazatelně opět zapsala do dějin. Tentokrát těch hudebních. A prsty v tom mají i Češi. Ikonický červený Fokker patří totiž letce z Jehnědí. Dokonalá replika historického stroje zaujala kapelníka Pära Sundströma natolik, že zatoužil, aby se letadlo stalo ozdobou nového lyric videa. "Pär mě oslovil, zda bych se nemohl s majiteli letadla spojit a domluvit natáčení. Nemusel mě dlouho přemlouvat, okamžitě jsem si jeho nápad a letadlo zamiloval. Pär nechtěl, aby se Fokker pohyboval ve vzduchu. Naopak toužil zachytit letadlo v klidu, jakoby krátce po přistání, a hlavním cílem tak bylo zaměřit se na co nejmenší deatily letadla. K tomu si vyžádal kameru s vysokým 4k rozlišením, aby vynikly například i závity šroubků," komentuje proces natáčení a produkce kreativec David Havlena (tvůrčí skupina HDart). A zde je výsledek (připomínáme - je to ve 4k)

Celá akce byla navíc dokonale načasovaná, protože letoun čeká nový domov a to přímo v Americe. Byla to tak jedna z posledních šancí, jak Rudého barona v Jehnědí vidět a zachytit. "Chtěl bych dodatečně poděkovat za ochotu a vstřínoct klukům z Jehnědí, kteří nám jejich Fokkera bez problémů pro natáčení poskytli. Současně jsem zažil asi nejlepší atmosféru při natáčení...připadal jsem si jak v nějakém historickém filmu, protože prostředí, pohoda a nádherné okolí Orlických hor vás dokonale pohltí," uzavírá Havlena.

Kapela SABATON s frontmanem Joakimem Brodénem, jehož matka pochází právě z ČR, chystá na 19. července vydání svého nového alba "The Great War". Český tvůrčí team kolem filmaře a fotografa Davida Havleny současně připravil i několikadílný mini dokument o vzniku a tématech nové desky.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>