Rozhovor s Jindrou Heinrichem Novotným (Ocelot)

Rozhovor s Jindrou Heinrichem Novotným (Ocelot)

„JEDEN ANGLIČAN SE PO DEVÍTI RUMECH VYDAL ÚPLNĚ OPAČNÝM SMĚREM, NEŽ BYDLÍ“

aneb 

POZVÁNKA NA OCELOT! 

Jindra Heinrich Novotný, frontman znojemské pracovní brigády OCELOT, je takovej tvrdě rockovej řízek (ehm, řízky já mám rád, a kolikrát mám chuť i na kašu!) 

Ač příjmením Novotný, na tuzemské metalové scéně není Heinrich žádným nováčkem, neb ji svými čertovskými kopyty rozorává už více než 66,6 let, a přesto stále nemá status starobního důchodce (asi nějaká chyba u ČSSZ či co). 

A jelikož šelmí orchestr Ocelot se v březnu svou motorovou silou přižene opět do Brna, položil jsem Jindrovi 3 (slovy tři) neslušné otázky,  na něž odpověděl způsobem sobě vlastním (tj. slušným), no a tady tu znojemskou kočičku máte:

V sobotu 16. března 2019 se šelma OCELOT mrskne opět do Brna - do klubu M13, který je přestěhovaný na Benešovu 22. Pokud vím, tak v té nové lokalitě jste hráli zatím jednou, kdy jsem se na to já osobně vysral. Jak se Vám nové prostředí klubu líbí?  

Nová m13 je pro nás příjemným překvapením. Větší prostory, velkej bar, stage, zvuk - a vůbec hraje se nám tady skvěle. To, že ses na náš minulý koncert osobně vysral, byla tvoje chyba, protože tam bylo hodně kočiček a našich fanoušků a tím pádem tedy i hodně návštěvníků a tak nějak jsme se nemohli dostat z pódia a potom nad ránem ani z klubu. Také přesný čas v jednotlivých brněnských čtvrtích nad barem je naprosto úžasný nápad. Po sedmým rumu se podíváš nad bar a jasně to vidíš - v Kénigu je 5 a v Blekfildu mají 8. V m13 hrajeme v poslední době vždy samostatné koncerty, které někdy trvají klidně i čtyři hodiny. Když se rozšoupneme, tak nevíme kdy přestat a je tam velká sranda.

Na kontě máte čerstvý videoklip Ať svatí zůstanou, se zpěvačkou Štěpánkou Schneiderovou. Zaujalo mne ČB zpracování, ale i vanilková forma bondage, včetně krásné ženské bosé nožky... Neměli jste nakonec strach, že vizuální stránka zastíní muziku? 

Nooo, jelikož vím, že máš slabost pro ženské nohy, tak se ani otázce nedivím... Štěpánka s námi účinkuje jako host na některých koncertech, duet s ní jsem měl už v hlavě dávno, protože je úžasná zpěvačka - i člověk, a jsem rád, že jsme klip zdárně realizovali. Klip není až tak úplně černobílý, je tam taky krvavě červená, takže je všechno vlastně v našich firemních barvách - černá, bílá a červená. Strach jsme určitě neměli z ničeho, ale jestli vizuální stránka převažuje nad muzikou nebo naopak, to musí posoudit fanoušci.

Teď v souvislosti se změnami počasí jsou v módě předpovědi, takže: myslíš si, že po Vašem koncertě v Brně "zůstane někdo svatý"? A v kontextu s názvem klubu M13, kterou třináctku miluješ nejvíc?

To já fakt nevím. Asi narážíš na ten videoklip, ale tam je ze "svatých" jenom název. Obsah videoklipu je tedy přesný opak slova "svatý." Jestli chceš předpovídat počasí, tak bych rád věděl, jak bude 16. března v Brnisku….? Po našem posledním koncertě v m13 nikdo svatý nezůstal a kupodivu nejvíc vydržel jeden Angličan, který nepadl ani po devíti rumech, čehož si velmi ceníme. Sice se prý pak vydal úplně opačným směrem než bydlí a možná doteď bloudí po Brně, ale dával to fakt hodně dobře.

Tak ze třináctek je nejlepší samozřejmě m13ka a taky některé škopky třináctky, ale ty moc nemusím, duní  mě po nich v hlavě. Mimochodem - víš, jak si můžeš snadno doma vyrobit pivo jednadvacítku? Smícháš v lavóru desítku a jedenáctku. 

Těšíme se na vás v Brně 16. 3. 2019 v m13.

Tolik tedy Heinrich, který je z hlediska neodmyslitelné spjatosti s kapelou cosi jako Kolinss z Debustrolu anebo Maťo z Tubly. Jak se tedy zdá, onoho březnového dne zřejmě navštívím ROCK HELL, čili benešovskou m13, a tam poznám, „kak kalílas stal“, tzn. jak se kalí ocel. Vlastně houby ocel – jak se valí OCELOT!  

No a tam taky krásně poznáme, kterej řízek bude na kašu... :-) Respektive někteří už asi nepoznáme, ha ha.

Sestavil Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>