Report: 16.02. 2019 - Black Sabbath revival - Brno, Rusty Nail Club

Report: 16.02. 2019 - Black Sabbath revival - Brno, Rusty Nail Club

Report / formace Black Sabbath revival / sobota 16. února 2019, po 20. hodině / Brno, Rusty Nail Club (Veveří 57 – naproti botanické zahradě) 

Na přání mého kamaráda Dědečka jsem se rozhodla napsat pár slov z koncertu Black Sabbath revival, který se uskutečnil v hudebním klubu Rusty Nail dne 16. 02. 2019.

Ikoničtí Black Sabbath na přelomu šedesátých a sedmdesátých let dali vzniknout do té doby neslýchanému heavy metalu. Jejich specifický temný zvuk od té doby ovlivnil nejednu metalovou skupinu. 

Zakladatel revivalové kapely The Madmen, která hraje převážně skladby světoznámých Uriah Heep a Deep Purple, Vilda Majtner se rozhodl vytvořit hardrockovou kapelu Black Sabath revival ve složení Vilém Majtner – kytara, zpěv, Jara Buček – basa a Michal Kusák – bicí. S těmito kapelami Vilda Majtner již vystupoval kdysi ve svém hudebním klubu Brooklyn v Brně na Baštách. V hudebním klubu Rusty Nail vystoupila kapela Black Sabbath revival již v roce 2018. Pro velký úspěch se tento koncert opakoval dne 16. 02. 2019, kdy příznivci této kapely přišli v hojném počtu a skvěle se bavili. Možná si budete myslet, že se na tomto koncertu bavila jen starší generace, ale opak je pravdou, došlo i dost zástupců mladší generace a tím se dokazuje, že tento žánr hudby není jen pro starší pamětníky, ale i pro další generaci. Muzikanti ukázali, že čím déle spolu hrají, tím jsou lepší, samozřejmě nejvíce se obecenstvo těšilo na nádherný hlas Vildy Majtnera, který opět nezklamal. Vilda Majtner měl na sobě krásné triko s Ozzy Osbournem, a když jsem udělala pár snímků se zaměřením na Vildu s jeho trikem, měla jsem čím dál větší pocit, že výraz tváře Ozzyho projevoval spokojenost a obdiv nad kumštem Vildy. Pro tento večer to byla perfektně sehraná hudební dvojka, i když jeden v živé podobě a druhý na obrázku. Bylo by skvělé, kdyby Ozzy slyšel výkon této kapely na vlastní uši. Bylo by zajímavé, co by na to řekl.

Black Sabbath revival v tento večer prezentoval 20 skladeb původní kapely Black Sabbath, kdy zazněla velmi známá a oblíbená píseň Paranoid a další písně jako např. Iron Man, Dirty Women, Black Sabbath apod. 

Závěrem je třeba říci, že určitě to nebyl poslední koncert kapely Black Sabbath revival v  hudebním klubu Rusty Nail, ale byl to začátek, protože věřím, že se do budoucna tento koncert zopakuje. Když zjistíte, že opět kapela Black Sabbath revival hraje, přijďte se osobně přesvědčit, že tato kapela předvádí fascinující hudební výkon, za který se nemusí stydět, i kdyby je slyšel osobně sám velký Ozzy. 

Věra Procházková,
příznivec hudebního klubu Rusty Nail

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>