Report: 1.11. 2017 - Darek Neumann - křest CD - Metro Music Bar

Report: 1.11. 2017 - Darek Neumann - křest CD - Metro Music Bar

SVĚT, KTERÝ ZNÁM -

DAREK NEUMANN ZPÍVÁ PÍSNĚ ESTER KOČIČKOVÉ

Dne 01. 11. 2017 se uskutečnila významná akce v hudebním klubu METRO – křest CD Darka Neumanna "Svět, který znám". Texty složila Ester Kočičková a kdo je zpíval, no přeci Darek Neumann za účasti dvou vynikajících zpěvaček Zuzany Gamboa a Pavly Roof. Občas si střihl i hru na foukací harmoniku.

Pro Darka to byl velmi významný den, kdy zúročil svůj celoživotní kumšt. Tento významný den měl zvláštní předehru. Týden před křtem se Darkovi rozpadla kapela, ale nakonec vše dobře dopadlo, dva dny před tímto významným dnem se podařilo kapelu složit a také úspěšně vystoupit. Kapela, která hrála bez pořádné zkoušky, se své role zhostila bravurně. Samozřejmě na CD hraje původní kapela ve složení Milan Vidlák: klavír, varhany, Martin Kostaš: akustická kytara, elektrická kytara, Petr Kovařík: kontrabas, baskytara, Ctibor Hliněnský: bicí nástroje, percussion, cabasa a hosté Zdeněk Marušák: klarinet, Robert Novák: křídlovka – Avion Big Band. Jak napsala Ester Kočičková o Darkovi, že si s ním zanotovala pár písníček kdysi v hospodě a zjistila, že by měl Darek i zpívat, přestože pro všechny kdo Darka znají je hlavně muzikantem, který hraje na foukací harmoniku. I mne mile překvapil svým krásným hlasem s intonací pro jazz a s perfektními texty, které dle vyjádření Ester Kočičkové schovávala v šuplíku, protože si sama netroufla tyto texty zazpívat. Tak vznikl tento krásný hudební projekt, který byl pro Darka jak šitý na míru. 

Kamarádi, přátelé a fanoušci Darka, kteří si tento koncert poslechli, byli nadšení a dle atmosféry, která na koncertu panovala, se všichni velmi dobře bavili, zároveň možná byli překvapení, že Darek zpívá a hlavně velmi dobře. Samozřejmě jak to bývá zvykem nás Čechů našli se i tací, kteří kritikou nešetřili. Za sebe mohu říci i za své přátele, že tento projekt se velmi vydařil, je kvalitní a hlavně přinesl něco nového. Ptáte se co, no přeci, že Darek prokázal, že není jen vynikající harmonikář, ale i vynikající zpěvák. Na CD je mimo jiné Darek vyfocen s černou kočičkou a proč? Jak vykládal Darek u Martiny Vítkové ve Fun clubu na Pionýrské 13 v Brně dne 11. 11. 2017 dostal Darek kočičku od mistra Milana Vidláka, klavíristy, zvukového a hudebního režiséra při natáčení. Darek tuto kočičku nechtěl, protože sám má doma pejska a kočku, ale nakonec si toto černé koťátko vzal, které pojmenoval Ester Kočičková a zároveň toto zvířátko použil na fotografii svého CD.

Myslím, že chvály již bylo dost, poznámka: aby nám Dareček nezpychl. Vrátím se na úplný začátek. Pořad uvedl JUDr. František Urbanec. Jako host vystoupil i Roman Dragoun, jako vždy perfektně. Během koncertu vystoupily zpěvačky Zuzana Gamboa a Pavla Roof, perfektní bluesmanky. V jedné písničce si s kapelou zahrál i Martin Kostaš, který je uvedený jako člen původní kapely, se kterou bylo CD nahráno. 

Kmotrů tohoto CD bylo hodně, JUDr. František Urbanec, JUDr. Pavlína Urbancová, Roman Dragoun, Petr Gratias, Pavla Roof, Zuzana Gamboa. 
Dle informace se na koncertu podařilo prodat 100 CD, hlavně díky syna Darka, Tomáše. Klučina má obchodní talent.

Na koncertu jsem byla se svými kamarády Jindřichem Eliášem a jeho manželkou, nádherná byla podpora Darkovi ze strany rodiny, bývalé manželky Evičky Neumannové s dětmi, jejich kamarádů a přátel. Velkou radost jsem měla ze setkání s kamarádkou Vlaďkou Smutnou a Romanou Štryncl. Na závěr se mi podařilo domluvit schůzku Darka s Jindřichem Eliášem, neboť projevil zájem o Darka ve svém vysílání na ČRo2, fantastické bylo, že se domluvili. 

Na závěr přeji Darkovi další úspěchy v muzicírování a hlavně bych mu přála, aby nazpíval nejméně ještě jedno CD, kde ukáže své schopnosti ve zpěvu. Darečku, děkujeme za krásný hudební večer. 

Pro METAL-LINE v rámci ne-metalového okénka exkluzivně Věrka. Taktéž děkujeme!

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>