Recenze: THE THREE TREMORS - Guardians Of The Void /2021/ Steel Cartel Records

Recenze: THE THREE TREMORS - Guardians Of The Void /2021/ Steel Cartel Records

Takhle kapela, případně projekt tří metalových vokálních brusek, jmenovitě Tima Rippera Owense (JUDAS PRIEST, ICED EARTH, KK´S PRIEST), Seana Pecka (DEATH DEALER) a Harryho Conklina (JAG PANZER, TITAN FORCE) je dalším z „all star“ seskupení, ke kterým jsem povětšinou míval odtažitější postoj. Považoval jsem je za součást snah především vydavatelských firem získat nějaké to love navíc díky zvučným jménům zúčastněných. Že to někde fungovalo více, než obvykle a vznikla skutečně zajímavá alba a nebyla to jen hra na efekt, je naštěstí onen pozitivní důsledek, kvůli kterému se vyplatí těmto snahám sdružovat se do společných projektů občas věnovat něco toho času.

THE THREE TREMORS lze každopádně přičíst k dobru, že se nejedná o krátkodobý a náhodný výbuch. „Guardinas Of The Void“ je hdruhým zářezem v jejich diskografii a jak vidno, naši mistři pěvci američtí to evidentně myslím vážně. No dobrá, tohle bychom měli, ale jak jsou na tom hoši s vlastním obsahem alba??? No…ze začátku jsem z desky na prdel nekecnul, alb tohoto ražení se rojí nemálo a jistá kvalitativní úroveň se prostě čeká dopředu jako úplná samozřejmost, zvlášť u takových zkušených křiklounů, jakými všichni tři zúčastnění jsou. Nechci tvrdit, že na mě „Guardians Of The Void“ působí odfláknutě, řemeslně se jedná o velmi kvalitně odvedenou práci. Zvuk krásně řeže, skladby mají vynikající dynamiku, ale co mi dosti scházelo, byl citelnější odraz vlastního náhledu, cokoliv, co by mě chytlo pod krkem a pořádně se mnou zacloumalo. To něco (na způsob věty „tak tohle jsou THE THREE TREMORS a nikdo jiný“) se po čase přece jen objevuje, jako by si každý ze zpěváků přinesl do společného projektu kousek ze své domovské kapely, společně zatopili pod kotlem a pořádně zamíchali. Dosti téhle desce pomáhá na nohy a zaujmout jistou pozici stylové zaměření - THREE TREMORS se od svého počátku z vysoka vykašlali na  líbivý ultramelodický power metal a vzali to z jiného, výrazně uvěřitelnějšího konce. „Guardians Of The Void“ je parádně nakopnutý, energický a místy thrash metalem přiostřený heavy metal bez líbivého naředění. Nesporně zajímavé je vrstvení všech tří vokálů na sebe, jejich proplétání a výsledné „šroubování“ melodií. Chce si na ně chvíli zvyknout, ale fungují znamenitě.

„Guardians Of The Void“ je ve výsledku ničím přehnaně nápadná metalová deska. Nikomu se necpe do pozornosti, v poklídku si žije vlastním životem k nesporné radosti svých tvůrců. Pokud jsem v úvodu hovořil o jisté umělosti „hvězdných sdružení“, tak zde mám pocit málem opačný. Tři pánové si udělali desku pro vlastní vyblbnutí, alespoň tak na mě dvanáct skladeb na „Guardians Of The Void“ působí. Jsou dostatečně spontánní a uvolněné, mají v sobě napěchovánu správnou dávku energie a jsou (ač se to bere za naprostou samozřejmost) výborně složeny a zahrány. Že z nich cítím tu a tam závan novodobých JUDAS PRIEST, energii JAG PANZER a ekvilibristiku DEATH DEALER, se dalo předpokládat. THE THREE TREMORS nejsou vítězi v disciplíně originalita na krátké trati, nicméně se ostudně neohlíží jinam a jejich druhá deska rozhodně není druhořadá kopie podle zavedeného mustru. O metalovou desku roku se nejedná, ale k bažině podprůměru má také řádně daleko - pak netřeba řešit nic zásadního…

Medyed

thethreetremors.com/

facebook.com/thethreetremors

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>