Recenze: ORIGIN OF INFINITY - After The Slumber /2022/ Dead Maggoty Productions

Recenze: ORIGIN OF INFINITY - After The Slumber /2022/ Dead Maggoty Productions

ORIGIN OF INFINITY u nás dostávají prostor pravidelně, není to však z důvodu nahusto chrlených tiskovek ani naší snahy vám tuto kapelu tlačit násilím. Jsem prostě a jednoduše názoru toho, že o dění kolem kapel, které stojí za pozornost a jsou nesporně dobré a zajímavé, je vás třeba informovat a podělit se o pocity z jejich studiových nahrávek. Druhé album ORIGIN OF INFINITY s názvem „After The Slumber“ zajisté zajímavé je, ba co víc, představuje kapelu v jiném, řekl bych v sebevědomějším a dospělejším světle. A nezůstává jenom u grafiky obalu, ta vysloveně podněcuje mou zvědavost, co bude dál, až se album roztočí v přehrávači.

Kdož jste s ORIGIN OF INFINITY měli v minulosti co dočinění, budete mít myslím bleskově jasno, cože to na vás vykouklo - žádné salto vzad se čtyřmi vruty se neudálo, kapela je bez problémů poznatelná po několika vteřinách. Na druhou stranu je jasně slyšet, že pokrok se udál a není zrovna bleších rozměrů. Do stylu ORIGIN OF INFINITY se prosákl výraznější otisk technického death metalu, který je deathcoru důstojným sparingpartnerem. Když už jsme u té techniky…skladby jsou stále poměrně přehledné a dobře čitelné, syndrom monolitu odeznívá velmi rychle (mezi třetím poslechem pronikám pod povrch skladeb a začínám spokojeně vrnět, jindy to trvá podstatně déle). Albu dále velmi prospívá nadmíru povedený zvuk, po zvukové stránce je „After The Slumber“ ošetřeno skvěle, není příliš přeřvané ani zvukově neškodné, ideální bod se podařilo trefit myslím velmi dobře. Stejně jako v případě debutu „The Last Day On Earth“ není album nijak natažené do obludné stopáže, opět je to střízlivá a příjemná půlhodinka, kde není nic, co by sloužilo jako výplňová hmota nebo jako ucpávka proti průvanu. ORIGIN OF INFINITY se vydal v podstatě opačnou cestou než řada kolegů z branže, kterým délka skladeb vesele narůstá - nic proti tomu, ale já se v tom mnohdy ztrácím a je to hodně velká dřina některé desky doposlouchat. „After The Slumber“ mi tyhle pocity myši ztracené v labyrintu nezpůsobuje, s poslední skladbou jsem svěží a ready si album dát znovu, což se mi upřímně řečeno u alb „core“ ražení nestává zas tak často. Zcela nic neměnící na výsledném dojmu považuji občasně pravidelné „mešuge“ pasáže (rozumějme ve stylu samorostů MESHUGGAH). „After The Slumber“ jich povícero obsahuje, ovšem není to nic, za co by se zašívalo do pytle a topilo v řece.

„After The Slumber“, jako druhé dějství v diskografii ORIGIN OF INIFINITY mě nejenže nezklamalo, ale zvládlo mě navíc mile překvapit. Jako ne zrovna skladní příznivec moderních metalových směrů, i když už to není taková bída jako před deseti lety, kdy mi to vážně nešmakovalo a netušil jsem, kudy do toho, nemám problém udržet pozornost. „After The Slumber“ mě udržuje spolehlivě v napětí po celou tu sympaticky příjemnou půlhodinku, zpočátku jednolitý brus se postupně vybarvil do mnoha poloh a odstínů, kdy je v každé skladbě co objevovat s jistotou, že to s pár poslechy nevyšumí. Tahle srážka deathcoru s death metalem technického střihu není vůbec marná, ORIGIN OF INFINITY mají výborně našlápnuto k ovládnutí vlastního teritoria tam, kde mnozí raději volí pohodlnější vyšlapanou cestičku za cenu uniformního outfitu. A to se počítá, vážení vznešení…

Medyed

originofinfinity.cz/

facebook.com/originofinfinity/

originofinfinity.bandcamp.com/music

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>