Recenze / 2CD Slayer: The Repentless Killogy (Live At The Forum In Inglewood, CA)  / Nuclear Blast GmbH 2019

Recenze / 2CD Slayer: The Repentless Killogy (Live At The Forum In Inglewood, CA) / Nuclear Blast GmbH 2019

BILANČNÍ DESKA KONČÍCÍHO ZABIJÁKA

aneb

BŮH SE JMENUJE SLAYER!!!

Na tuhle desku jsem čekal dva měsíce, a vlastně celý život. Můj milovanej Zabiják, kerej mi dával sílu, dával život (rozumějte, zabiják dává život) už od základky směrem nahoru. Vyrostl jsem na Seasons In The Abyss, na tý majestátní desce, která svou stejnojmennou závěrečnou skladbou určila tempo Metallice a jejímu černému albu, a vlastně celému metalu.

Killogy, pardon antology čili zabijácká antologie vycházející z posledního řadového alba Repentless (Bez slitování) opravdu nemá slitování. Scény jak od řezníka, nože lítají, kusy lítají, krvavý kusy se vzduchem míhají, líbezné krkovičky prorostlé, riffy jako prase, bicích údery jak mlaty řeznické sekery, jeden flák za druhým, seky seky seky!!! A jak strašlivě sexy. Californiááááá!!!

Ač dokonalé, přesto ne úplné. Že chybí vzorky z nikoliv slabších, ale jinačích alb Divine Intervention, Indisputed Attitude a Diabolus In Musica (mimochodem, všimněte si, že každý ten název má v sobě minimálně jedno písmeno D - D jako Death, Death jako smrt) mně až tolik nevadí, ale že není zastoupeno CD Christ Illusion s jedním z nejgeniálnějších songů Slayer Eyes Of The Insane, to mne tedy mrzí hodně. Bože, a ten klip!

Tož jsme si pověděli, co tam není, a teď si pojďme říct, co tam je. A nutno říct, že kromě toho, co tam není, je tam všechno.

Jelikož výběrový vývar vychází z CD Repentless, je logické, že zastoupení kotlet má následující podobu: Repentless 5, Seasons In The Abyss 5, Reign In Blood 3, Show No Mercy 2, South Of Heaven 2, God Hates Us All 2, Hell Awaits 1, World Painted Blood 1.

Je to jak nebeská jízda do Kalifornie (aniž bych musel zvednout prdel), a především druhý kotouček, od čtvrtého zářezu co song, to perla: Season s In The Abyss, Hell Awaits, South Of Heaven, Raining Blood, Chemical Warfare, Angel Of Death... Bůh se jmenuje Slayer!

Zvuk je dobrý, ta hutná plná síla americké kytary a energie tam je a žije! Poměrně úsporný 12-stránkový booklet, vložený v kapse 3-dílného leporela, hlásá, že většinu skladeb složil Mister Jeff Hanneman. Kdyby to ten blbej pavouk býval věděl. Klečím, Jeffe.

„HOW MANY PEOPLE I CAN KILL!!!“

Tož kdož chceme, pojďme se vydat na cestu, jež vytýčila cestu tras, cestu thrash metalové silnice I. třídy a posléze thrash metalové dálnice, thrash metalové magistrály a snad i oběžné dráhy.

Slayer is dead – vivat Slayer!

Tady Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>