Progresivní all-star band FIGURE OF SPEECHLESS vypouští druhý singl z nadcházejícího alba!!!

Progresivní all-star band FIGURE OF SPEECHLESS vypouští druhý singl z nadcházejícího alba!!!

Nefalšovaný all-star band Figure Of Speechless znovu poodhaluje nadcházející album klipem ke skladbě “Inside Room 6“ – s minulými i současnými členy Dream Theater, Fates Warning, Guns N’ Roses a spol.

Před vydáním alba „Tunnel At The End Of Light“ a krátce po singlu „Day And Night“ jsou Figure Of Speechless zpět s překvapivě zlověstným tématem jejich zcela nového singlu „Inside Room 6“. Skladba začíná děsivou melodii, která na krátký okamžik poněkud zatemní posluchačovo vnímání a rychle se obrací k říši šílenství, ohlašované překvapivým izolovaným riffem, který protíná pomyslný závoj jako švihnutí biče hustým vzduchem. Následující kyvadlu podobné kolísání tam a zpět mezi uzavření se skladby do sebe a jejím výbuchem lze nejlépe popsat slovy samotného tvůrce:

„Když jsem psal tuto píseň, musel to být šílený týden, pokud se to hudbou dá takto popsat. Trochu jsem se obával, jak budu schopen napsat text k této písni. Ten nakonec pojednává o osobě, která žije v psychiatrické léčebně (v pokoji číslo 6). Vydají se na bláznivou cestu ven z těla a navštíví spoustu míst mimo léčebnu. Poté co viděli, jak je svět zaneřáděný, rozhodnou se, že jim bude lépe v ústavu, ale jsou trochu překvapeni, když v pokoji číslo 6 najdou někoho jiného…“

A protože je základní dějová linie celého alba o tématu hledání, ne-li přímo vytváření vlastní životní cesty, je i nekonvenční přístup k vytvoření vizuální podoby nového singlu v souladu se základním konceptem - jedná se o promyšleně zpracovaný propletenec textu a výpravného hudebního videa.

Druhý singl Figure Of Speechless „Inside Room 6“ je nyní k dispozici na všech streamovacích platformách prostřednictvím SAOL, videoklip je ke shlédnutí na YouTube. Kompletní album „Tunnel At The End Of The Light“ vyjde 2. září 2022, přeobjednat si jej můžete zde.

Glen McMaster, všestranný australský skladatel a kytarista, promítl do psaní a produkce skladeb zkušenosti z nedostatku kulturních a lidských interakcí během covidu, co se již nyní ukazuje jako jeden z nejslibnějších all-star projektů v nedávné metalové historii: Kromě Dereka Sheriniana (Dream Theater, Alice Cooper, Yngwie Malmsteen, Billy Idol), který se zapojil do procesu psaní skladeb na začátku roku 2021, tvoří Figure Of Speechless zvučná jména, jako je Ron “Bumblefoot” Thal (Guns N'Roses, Sons of Apollo), Ray Alder (Fates Warning, Redemption), Tony Franklin (Firm, Blue Murder) a Brian Tichy (Whitesnake, Billy Idol, Foreigner, Ozzy Osbourne).

Výsledkem roční práce a mezikontinentální spolupráce je nadčasové a svěží album „Tunnel At The End Of The Light“ vyjde celosvětově 2. září 2022.

Glen McMaster během uvádění tohoto projektu do života naplnil potřebu, kterou mnozí cítili po měsících a měsících izolace - spojit lidi z celého světa, aby si vážili krásy umění a hudby. Glen McMaster, muž stojící za tímto konceptem, popisuje kolektivní zvuk jako „infuzi pěti desetiletí progresivní hudby“ – vše se spojuje v „elektrárnu“ nostalgie a vlivů z celé hudební historie. Při pozorném poslechu objeví fanoušci hudební prvky z nečekaných časových období a tradic od Beethovena a Djanga Reinhardta po Rush a Dream Theater. Vyjádření jednoty se nezastaví pouze u členů projektu – tato věc má sílu dosáhnout daleko za hranice a bezpochyby se dostane na top žebříčky roku.

 

Tracklist alba:

1. Day and Night
2. Carve A Smile
3. Escape Hatch
4. Midnight Desert Rendezvous
5. Tunnel At The End Of The Light
6. The Cast-Out
7. Draw The Line
8. Inside Room 6
9. Turn A New Leaf
10. DysUtopia
11. Unfolding

 

Sestava FIGURE OF SPEECHLESS:

Glen McMaster – kytary/autor skladeb

Derek Sherinian – klávesy/producent

Ron 'Bumblefoot' Thal – sólová kytara/mixing

Ray Alder – zpěv

Tony Franklin – basová kytara

Brian Tichy – bicí

 

Předobjednávka alba:

https://orcd.co/figureofspeechless_tateotl

 

FIGURE OF SPEECHLESS online:

www.figure-of-speechless.com

https://www.facebook.com/figureofspeechlessmusic

https://www.youtube.com/channel/UCyN-Ckr7x6_68FEEG5c-YMA

https://www.instagram.com/figureofspeechless/

https://twitter.com/speechless_of

 

Zdroj: CMM GmbH

cmm-marketing.com

 

 

 

 

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>