Profil skupiny Callibos M.S.

Obrazek

ObrazekPo takřka dvaceti letech se nestor moravské metalové scény, zpěvák, skladatel a textař Miroslav Spilka (ex-Skramasax) rozhodl, společně s bubeníkem Robertem Bobem Vémolou, odejít ze skupiny Calibos a založit formaci Callibos M.S. (původní název byl s jedním „L“); stalo se tak na konci roku 2008, a olomoucká tvrdě rocková scéna je tak od zmíněného data bohatší o další autorsky výrazný hudební útvar.

Sestava potřebovala jistý čas na stabilizaci, ostřílení matadoři nakonec přibrali dva mladé kytaristy, Stanislava Baskera Krejčího a Petra Kitaše (ano, skutečně, určitou dobu bylo složení bandu bez baskytaristy).

Repertoár kapely je složen jak z písní skupiny Calibos, tak z přibývajících nových vlastních skladeb, perličkou je Spilkova vzpomínka na skramasaxovské údobí ve druhé polovině 80. let v podobě songu Železní ptáci.

V září 2009 band natáčí ve studiu Davida Spilky, samozřejmě syna zpěváka, svůj prvotní CD počin - EP Promo 2009, které obsahuje tři nové pecky, Viking, Anděl v dlani a Náhody, plus coby jakýsi bonus již zmíněné Železné ptáky; pamětníci skupiny Skramasax tak mají možnost si po letech poslechnout tento hit v perfektním zvukovémObrazek kabátě. CD stojí 50 Kč a lze jej zakoupit buď na koncertech, nebo prostřednictvím internetových stránek. Poznámka: baskytaru na CD nahrál kytarista s přezdívkou pro tento počín více než příhodnou, totiž Basker.

Sestavu po natočení CD doplňuje baskytarista Insun, který přichází z black metalové grupy Lingam, v níž působí právě s Baskerem; svůj příchod prý Insun odůvodnil tím, aby na koncertech kapely, jež pravidelně navštěvoval, nemusel platit vstupné:-).

Počátkem roku 2010 se veřejnost dozvídá, že válečná sekera mezi původním Calibosem a Callibosem M.S. jest zakopána a obě kapely společně zahrají na výročním koncertě Calibosu (20 let existence) 12. března 2010 v S-klubu v Olomouci.

Poslechnout písničky, prohlédnout fotky a vstřebat bližší informace o Callibosu M.S. můžete jak v rámci profilu na bandzone.cz/calibosms (adresa je vskutku s jedním „L“, což je památka na shora zmíněný prvotní název skupiny), tak na stránkách miroslavspilka.cz, případně na stage.t-music.cz/callibos-ms.  

Máte-li rádi nápaditý heavy metal, náš web Vám může tuto skupinu jedině doporučit, její tvorba stojí podle našeho názoru opravdu za to.
Zdraví Dědek.

Poznámka: fotografie převzaty z archivu skupiny.
 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>