Pomsta / ČT2 / v noci z pondělí na úterý 11./12. 11. 2019 / 0.35 hodin / 44 minut

Pomsta / ČT2 / v noci z pondělí na úterý 11./12. 11. 2019 / 0.35 hodin / 44 minut

RUSKÁ MAFIE ZNÁ JEN JEDEN DRUH TRESTU

Pomsta / ČT2 / v noci z pondělí na úterý 11./12. 11. 2019 / 0.35 hodin / 44 minut

„Student vojenské školy z Hradce Králové Nikolas Barkoczi je na stáži v ruském Čeljabinsku. Po jedné z mnohých pitek s dalšími studenty se zastane mladé dívky, kterou surově napadl neznámý muž. Dojde k potyčce na nože, ze které oba muži vyjdou s velkými zraněními. Když se Nikolas v nemocnici probere z bezvědomí, dozví se, že útočníkem byl Anton Grebeščenko, bratr největšího ruského mafiána Ilji Grebeščenka.“ – A tím všechno vlastně teprve začíná...

Nonkonformní film Pomsta (2016) jsem viděl poprvé čirou náhodou snad loni, když jsem v noci nemohl spát a pustil si Českou televizi (a pak jsem nemohl spát o to víc). Ano, tohle rozhodně není snímek do hlavního vysílacího času – když si představím, že by ho televize jednou nečekaně divákům navyklým na Stardance nebo Zázraky přírody pustila v osm večer místo jejich oblíbeného pořadu, asi by se pak roztavily telefony a rozhořčením by spadl i příslušný komunikační server. A zřejmě právě proto stojí tenhle film za viděnou.

Nenechte se prosím odradit ani relativně nízkým hodnocením na ČS. filmové databázi www.csfd.cz (aktuálně snad 27 %), neboť Pomsta opravdu není pro každého, takže jedinci, kteří jej nestrávili, asi nedávají vysoké hodnocení. Nenechte se odradit ani tím, že snímek není dokonalý, včetně jisté fabulační účelovosti, protože právě tato nedokonalost jej činí „dokonalým“. Temná, mrazivá - temně mrazivá atmosféra je natolik působivá, že mi připomněla jiný unikátní film čs. nezávislé kinematografické scény: Někdo tam dole mě má rád. Což je vlastně taky film o pomstě.

Beznadějnou pointu Pomsty Vám samozřejmě prozrazovat nebudu, ani onu psychicky brutální scénu, která jí předchází.

Chcete-li a cítíte-li se na to, užijte si Pomstu.

Bližší informace zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady/11688229811-pomsta/

Pro všechny citlivé povahy sestavil Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>