PADAJÍCÍ ANDĚL … JMÉNEM ANGEL HEART!

PADAJÍCÍ ANDĚL … JMÉNEM ANGEL HEART!

Sobota 27. listopadu 2021 - 23.00 – TV PRIMA MAX

Tento film s metalem lehce souvisí, protože je postavený na mysteriózní satanistické tématice, resp. na tématice věcí mezi nebem a zemí (tak si vyberte). Strhující thriller geniálního režiséra Alana Parkera (má na svědomí neméně dobrou, brutální Hořící Mississippi nebo famózně drtivý Půlnoční expres), natočený podle předlohy Williama Hjortsberga Padající anděl, čítá na prestižní CSFD.cz výborných 80 %.

Slovní hříčka Louis Cyphre (neboli Lucifer), jedna nesmírně zákeřná obchodní nabídka z úst právě tohoto Roberta De Nira a jedna velkolepá pointa, která znamená (kdo ještě neviděl, ten nečte), že Mickey Rourke hledá celou dobu vlastně sám sebe.

Tento film sice běží na Prima Max již v průběhu týdne, ale teprve sobota večer, kdy většina z nás nemusí druhý den vstávat, skýtá možnost opravdového vychutnání. 

Knihu jakožto předlohu jsem koupil po zhlédnutí filmu v jistém antikvariátu,  originál DVD v pošetce v rámci někdejšího trafikového prodeje za 49 Kč.

Kdo tento film případně ještě neviděl, neudělá chybu, když ho zhlédne. A kdo ho už viděl, taky chybu neudělá. Každopádně dle Týdeníku Televize se jedná o film Pro pamětníky, neboť v této rubrice byl ve zmíněném časopise avizován (film pochází z roku 1987).

Potěší i roztomilý erotický kontext, kdy Mickey rozjímá ve smyslu „Co vlastně mám?“ – „Tvrdýho?“. 

A za zmínku samozřejmě stojí (a to si pište, že stojí!) též kultovní, leč kultivovaně natočená soulož mezi kapkami … mezi kapkami krve. Ona pršící krev je ve filmu symbolická, stejně jako je symbolický název Raining Blood z neméně kultovního alba Slayeru - a opět slovní hříčka - Reign In Blood (vs. Raining Blood – výslovnost prakticky totožná) : 1986.  

Mějte se fajn i v klasickým dešti, neb „BLEEDING ITS HORROR!“ Tady Dědek.  

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>