OTA HEREŠ Z ALKEHOLU „VÍTĚZEM“ CZECH PRESS PHOTO 2023 V KATEGORII UMĚNÍ A KULTURA

OTA HEREŠ Z ALKEHOLU „VÍTĚZEM“ CZECH PRESS PHOTO 2023 V KATEGORII UMĚNÍ A KULTURA

Vážení přátelé, je to tak. Tuzemská rocková muzika je stále natolik silná, že nepotřebuje ani znít, prostě ji stačí jenom „vidět“. Vyhlášení vítězů prestižní fotografické soutěže Czech Press Photo za rok 2023 přineslo totiž doslova nejedno tvrdě rockové překvapení – a jedno z toho „nejedno“ bohužel smutné, i když už ne překvapení…

V kategorii Umění a kultura totiž zvítězil fotograf Jan Jirkovský se snímkem zpěváka a kytaristy Oty Hereše ze skupiny Alkehol, a nutno podotknout, že ta fotka je vskutku nadmíru vydařená … a pak že alkohol není umění!

A celkový vítěz soutěže, pan Roman Vondrouš, získal ve zmíněné kulturní kategorii cenu za 2. místo se záběry Punkový pohřeb z posledního rozloučení se zpěvákem kapely Plexis Petrem Hoškem.

Upřímně gratulujeme vítězům, a to jak těm s fotoaparátem v ruce, tak i těm před objektivem. Dobrá fotka a dobrá hudba totiž nikdy neumírá!

Sestavil Dědek.

Odkazy:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-czech-press-photo-2023-vyhral-snimek-romana-vondrouse-od-soudu-244889

https://www.czechphoto.org/cpp/detail-rocniku/2023/382/

Úvodní obrázek: czechphoto.org - Jan Jirkovský

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>