Ošklivý okamžiky ze svýho života eliminuju,  říká Petr Janda.

Ošklivý okamžiky ze svýho života eliminuju, říká Petr Janda.

Ošklivý okamžiky ze svýho života eliminuju, říká Petr Janda, jemuž je 80 let.

Když Česká televize zahoukala avízem na Interview Speciál s Petrem Jandou, zpozorněl jsem, zapamatoval si, pustil a neudělal chybu.

Celý rozhovor byl rozdělen do jednotlivých dekád Olympiku, kdy každou z nich Petr Janda rozprostřel jednou pro ono údobí symptomatickou skladbou, takže zněly např. Slzy tvý mámy šedivý anebo „Vymyslel jsem spoustu nápadů“.

Obdivuhodné bylo, že Janda hrál na akustickou kytaru, a když něco spletl, nestříhalo se, alébrž zopakovalo. Máš můj obdiv, Mistře, jednak za své umění a druhak za svou pokoru, se kterou víš, že už dokonalý být nemusíš.

Na protřelé redaktorce ČT Světlaně Witowská bylo sice patrné, že si není tak jistá jako při kanonádách do politiků (viz její drobná neznalost ohledně kultovní skladby Únos), nicméně rozhovor vedla celkově šikovně a zajímavě.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/222411033200006/

Podotýkám, že tato recenze je napsána ihned spontánně po skončení TV vysílání, a nečekám až na iVysílání, takže nikterak svůj text druhotným zhlédnutím nekoriguji.

Děcka, je myslím úžasný, že nám vosumdesátiletej chlapík, kerej formoval generace, spontánně vypráví nejen o své minulosti, ale i o svých plánech do budoucna.

Pane Petře Jando, smekám!

Tady Dědek.  

Tech. pozn.: Zatím jsem tento pořad v iVysílání nenašel, ale brzy tam jistě přibude.       

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>