O JIŘÍM VALTEROVI – díl pátý: BIG BOSSOVA NEJKRATŠÍ NOHA

O JIŘÍM VALTEROVI – díl pátý: BIG BOSSOVA NEJKRATŠÍ NOHA

Jak jistě všichni víte, Jura Big Boss Valter v Rootu původně nezpíval, ale hrál na bicí. Koneckonců, fotografie z těchto dřevních let jsou zachyceny mj. v bookletu 2CD „Dema“. První demáče totiž nazpíval Dr. Fe alias Železo neboli Robin Krčmáč, později známý zejména z kapely Amon.

 

Ovšem co se týče jedné Bigbossovy nohy…

Určitě všichni známe slavnou Svěrákovu Jízdu (koneckonců, Root, to je taky pěkná jízda!) a hymnický Buty song „Mám jednu ruku dlouhou“…

Big Boss by takhle mohl složit pecku „Mám jednu nohu krátkou“…

Takže co čert nechtěl, vlastně chtěl… Jura Valter se vydal směrem k hlavnímu mikrofonu. V Bookletu 2CD „Dema“ je k tomu ve stati The Trial (Soud) napsáno toto: „Big Boss šel konečně k mikrofonu, protože ty jeho bicí už se nedaly poslouchat, stejně jako Železův zpěv.“  

Big Boss to sdělil v jakémsi někdejším rozhovoru (už ani nevím kde, ale stopro vím že jo) ve smyslu tom, že sice hrál na bicí, ale jelikož má jednu nohu kratší než tu druhou (málem jsem napsal než tu třetí), hra na dva šlapáky mu samozřejmě logicky dělala problém. A tak se rozhodl vyhodit zpěváka, již jmenovaného Roberta Krčmáře alias Železa alias Dr. Fe, a postavit se za mikrofon sám.

Což bylo pro vývoj Rootu osudové. Bigbův mohutný, majestátní vokál způsobil poprask už na debutové desce – ano, bylo to Zjevení. Když zpíval, hřměly hromy, když zpíval, praskaly domy. Hromy hněvu?

Podřimují na severu.

https://reportermagazin.cz/a/pzcUC/tvar-uz-si-omyvam-hovezi-polevkou

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>