NOVÝ KLIP DOGY VSÁZÍ NA VTIP A HERCE PAVLA KIKINČUKA

NOVÝ KLIP DOGY VSÁZÍ NA VTIP A HERCE PAVLA KIKINČUKA

Česká rocková legenda Doga nachystala pro fanoušky silvestrovskou premiéru nového klipu Dobrej chlap. Jde o první hraný klip v historii kapely. Jednu z hlavních rolí ztvárnil herec Pavel Kikinčuk, kterého lidé znají např. ze seriálu Okresní přebor, filmu Slunce, seno, jahody nebo Babovřesky. Kapela chce v současné zvláštní době fanoušky hlavně pobavit a alespoň trochu zvednout náladu.

Klip natáčela Doga dva dny v obci na severním Plzeňsku Žihli, a to pod vedením režiséra Jiřího Bláhy. Právě on doporučil pro jednu z hlavních rolí herce Pavla Kikinčuka, pro kterého to byla klipová premiéra. „V klipech jsem zatím nehrál. Dělali jsme různé reklamy s Hynkem Čermákem, ale co se týče hudebních videí, je tohle pro mě premiéra. A ještě navíc jde o tvrdý rock, což není zrovna můj šálek kávy. Musím ale přiznat, že když jsem si tuhle písničku pustil poprvé, docela se mi líbila. Natáčení mě bavilo moc. Doga je výborná parta kluků,“ dodává herec. Doga se vůbec poprvé přiklonila k čistě hranému klipu. „Už nás nebavily klipy, kde vystupujeme jako kapela a jen hrajeme na kytary. To už máme všechno za sebou. Rozhodli jsme se udělat klip s příběhem, v němž se sami objevíme. Chtěli jsme to udělat trochu jinak a doufám, že se to podařilo. Hlavně chceme lidi pobavit, protože teď je blbá doba, kdy sedíme všichni doma, koncerty skoro nejsou a kdo ví, kdy budou“ doplňuje kapelník Izzi.

Skladba „Dobrej chlap“ je jednou z písniček z nové desky Dogy „Respekt“. Tu vydala kapela na konci listopadu a během necelých dvou týdnů prodeje je z ní deska zlatá. První náklad vyprodali fanoušci ještě před Vánoci. Jedenácté studiové album se tak stalo komerčně nejúspěšnější nahrávkou v třiatřicetileté historii Dogy. Shodou okolností si kapela při natáčení nového klipu převzala z rukou herce Pavla Kikinčuka zlatou desku i za předchozí studiový počin „Hard Werk“. Doga se teď pomalu chystá na novou koncertní sezonu, která se ponese v duchu nové desky „Respekt“.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>