MŮJ PAPÁ? - MÁM STRACH, ŽE AŽ SEBOU FLÁKNE, POŠKRÁBE SILNIČÁŘŮM ASFALT A MY BUDEME CÁLOVAT aneb PAPAKULT? – ŽÁDNÝ UMĚNÍ, PROSTĚ POHODA

MŮJ PAPÁ? - MÁM STRACH, ŽE AŽ SEBOU FLÁKNE, POŠKRÁBE SILNIČÁŘŮM ASFALT A MY BUDEME CÁLOVAT aneb PAPAKULT? – ŽÁDNÝ UMĚNÍ, PROSTĚ POHODA

V metalu se pohybuju přibližně 35 let, v metalové publicistice přes deset. Jestliže jsem za tu dobu potkal nějakýho rockovýho muzikanta, s kterým se vážně směju, kdykoliv se střetneme, pak je to Mistr LUDĚK SAVANA URBÁNEK (ex: Sax, Kraken, Terminator, Stejšn), předseda ústředního výboru (pardon, výbor škrtám, ústřední zůstává, předseda taky) orchestru jménem PAPAKULT. Tohodle člověka si nesmírně a vesmírně vážím, a tak dejte na jednu misku smích a na druhou rockové všechno, a vyjde vám tento rozhovor, který je crazy crazy crazy – aneb zadání znělo:

Ahoj, Savano!

Už jsme spolu na webu dlouho nic neudělali, a Ty máš teď ten šílenej PAPAKULT, a jelikož seš šílenej podobně jako já, tak mne napadl takovej jeden šílenej nápad.

Nebyl by to rozhovor, ale já bych Ti poslal cca 10 slov, který jsou svým základem podobný názvu Tvý aktuální formace, a Ty bys mi ke každému napsal svůj komentář, reakci, prostě co by Tě napadlo. Šel bys do týhle blázniviny?

A Mistr Savana do toho šel.

Zadání ode mne bylo:

papamobil

chceš po papuli?

vox populi, vox dei

vox po papuli (to vymyslela jako slovní hříčku moje máma, když ten pořad běžel tehdy v komerční TV, tuším že to byla Nova, a ti lidi z těch svých papul kecali fakt hrozný hovadiny)

pápáčky (což je speciální originální výraz mé kolegyně, odvozený samozřejmě od slova papá, resp. pá pá)

můj papá

paparazzi (to se k Tobě jakožto muzikantovi myslím hodí, chi chi)

Řek Papadopulos

Papakult

A co na to Savana?

papamobil - To je ten zmrzlinářskej bourák, co s ním jezdí ten, co se vydává za Božího tlumočníka a rozdává místo vanilkový zmrzky odpustky, by mohli hříšníci beztrestně hřešit dál?

chceš po papuli? -  no to se mě moc ptáš. Ale jestli si troufneš, zkus to. BTW, já se nerad peru už. Ale zase na druhou stranu jedno přísloví praví: "Kdo se ptá, nerad dá" Takže se Tě nebojím.

vox populi, vox dei - To je někdy nebezpečný. Blbý je, když se to míchá. Hlas lidu je silná zbraň a ta se dá zneužít. Víš jak to je s davem... Mimochodem Hlas Boží si každej interpretuje jinak. Co chceš třeba od Židů, kteří si zabili krále...

vox po papuli - Ty s tou mlatou nedáš pokoj? Fakt je, že za současný hlasy (když už máme blízko k hudbě) v muzice, by po papuli leckdo zasloužil. Viz Zlatý Slavík. Vím, že je to vývoj, ale mně se to moc nezdá. Jak tam není Karel Hála, je to jalový... Tedy po papuli ano, všem! :-D

pápáčky - pápáčky je stejná kokotina jako ahojky, čauky, mňauky a tak dále. Kdyby tam aspoň na tom prvním áčku nebyla čárka, bylo by to možná chutný, takhle je to nechutný.

Můj papá - To je kapitola sama pro sebe. Mutra z něj šílí už víc než půl století. Po postupné výměně všech kloubů v těle mu láskyplně říkám Ironman, páč je celej železnej. Přes to jezdí denně na kole, i v zimě. Mám strach, že až sebou flákne, poškrábe silničářům asfalt a my budeme cálovat. Jinak mi je celej život v podstatě vzorem. Doufám, že i já budu jednou srát svoje děti tak, jako on zlobí nás. Tedy, ať ještě dlouho zlobí! :-)

paparazzi - jo, ti jsou důležití jako vysoušecí pytlík v akváriu... Za mě, nebrat! Lovci senzací, který sledujou jen troubové, co mají jalovej život.

Řek Papadopulos - myslíš Kristos, toho jsem neviděl dlouho. Jezdil s kapelama v minulým století. Byl fajn. I když Papadopulosů je v Evropě jako Nováků asi. BTW, kterýho Ty vlastně myslíš? Nebudeme za ně dávat korunu ke koruně, že ne?!

Papakult  - Trio, který má jistou inspiraci v Katapultu, páč mne to napadlo právě na jejich koncertě. Žádný umění, prostě pohoda. Ambice skromné. Motto? Hrajeme pro radost zejména sobě. ;-)

 

Jo, tak tohle je Savana & Dědek. A taky METAL-LINE. AHOJ!

 

https://www.facebook.com/papakult/videos/to-jsme-my-/497346424143563/

A ještě AD Stejšn:

https://www.facebook.com/DudakPubFicak/videos/bohunickéslavnostipapakult-savana-vali/2419653381645993/

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>