LEHKÁ NOHA VYDALA PO TAKŘKA 20 LETECH NOVÉ ALBUM!

LEHKÁ NOHA VYDALA PO TAKŘKA 20 LETECH NOVÉ ALBUM!

Neuvěřitelné se stalo skutkem a je tady jihomoravská hudební událost přelomu roku 2020/2021 – kapela LEHKÁ NOHA vydala po takřka 20 letech nové album, nazvané Peruánskej balzám. Kotouček v podobě digipacku, o stopáži necelých 50 minut, přináší 12 autorských skladeb a 12-stránkový booklet se všemi texty, hlavně ale velkou radost všem, kdo mají tenhle „orchestr“ rádi.  

CD začíná a končí „holkou“ (vstup obstarává song „Holka na inzerát“, poslední je zase „Hezká holka a hospoda“). Mezi tím se můžete ocitnout „Pozdě v noci“ třeba „Na Hlavním nádraží“ anebo v „Knížectví pro sebe“, a dát si při tom kupříkladu „Extrakt blues“ anebo titulní „Peruánskej balzám“, to vše s vědomím, že „Časy se mění“.

Autorem většiny hudby i textů je lídr skupiny, zpěvák a kytarista Petr Hradečný, dvěma kousky přispěl basák František Goliš Drápal. Ostatními členy jsou na banjo Petrův bratr Milan, na elektrickou kytaru Michal Pospíšil alias Mike Poss a za bicími sedí Petr Pedro Klim, těšit se můžete také z několika hostů.

Z alba se vine – alespoň dle mého subjektivního soudu, ale neříkám to sám - charakteristická hudební nálada staré dobré Lehké „čapy“, jejíž styl se dá označit výhradně škatulkou „Lehká noha“, s jedinečnou barvou hlasu Peti Hradečnýho, s nímž se ve zpěvu střídá, resp. pojí výše položený vokál Páně Golišův, a pověstnými texty „lidového básnictví“ na téma, které by v kostce mohlo znít jako „Ještě jsme pořád tady!“

Veliká radost na moravském hudebním poli, Vy, kdož chcete, tancujte, hodujte, slyšte – protože tahle noha z plynu neubrala!

Zdraví Dědek.

           

lehkanoha.cz

bontonland.cz/lehka-noha-peruanskej-balzam/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>