INTERGRAM DOSTAL POKUTU 20 MILIONŮ KČ

INTERGRAM DOSTAL POKUTU 20 MILIONŮ KČ

Organizaci INTERGRAM, což je kolektivní správce práv výkonných umělců a výrobců zvukových a zvukově-obrazových záznamů, byla Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže uložena pokuta ve výši 20 799 000 Kč, a to za zneužití dominantního postavení.

Konkrétně šlo o to, že Intergram v letech 2009 – 2014 požadoval po hotelech a obdobných ubytovacích zařízeních platby za přijímače na pokojích bez ohledu na skutečnost, zda byl pokoj obsazený či nikoliv.

Nutno podotknout, že již ve své době kolem toho byla dost výrazná diskuse, uvedený postup vzbudil nejen v médiích značný rozruch.

Níže Vám z důvodu zpravodajské vyváženosti přinášíme jednak stručnou zprávu z Teletextu České televize, a dále jak odkaz na oficiální tiskovou zprávu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, který jak známo sídlí v Brně, tak i odkaz na reakci Intergramu, který sídlí v Praze.  

https://www.uohs.cz/cs/informacni-centrum/tiskove-zpravy/hospodarska-soutez/3047-pokuta-pro-intergram-za-zneuziti-dominantniho-postaveni-byla-potvrzena.html

https://www.intergram.cz/reakce-intergram-na-rozhodnuti-uradu-pro-ochranu-hospodarske-souteze-ve-veci-vyberu-odmen-v-ubytovacich-zarizenich/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>