HITY PRO PAMĚTNÍKY – 9. díl: TERMINATOR a TAKHLE?!

HITY PRO PAMĚTNÍKY – 9. díl: TERMINATOR a TAKHLE?!

Repetitio est mater studiorum, aneb opakování je matka moudrosti. A proto tady máme další díl Terminatora. Hej, je tady Janaray Hard Show, je tady TERMINATOR, je tady brněnský matador Luděk Savana Urbánek!!!

Vážení přátelé, ano, vlastně ne - je to neuvěřitelné, leč je to tak. Z videa Vám zpívá Mistr Luděk Savana Urbánek, tehdy tedy ještě bez přízviska Savana, zpěvák skupiny TERMINATOR. Moc díky kanálu MUZIKA CS, která nám přinesla poklady navěky věčné.

V roce 2009, tj. před více než deseti lety, nám Savana v rozhovoru pověděl toto:

Tvoje pozice sólového zpěváka v Terminatoru asi nebyla úplně lehká. Skupina se údajně za podivných okolností rozešla s dosavadním zpěvákem Dušanem Šurýnem, který byl u fans dost oblíbený, a přítomnost nového člena nebyla veřejností přijímána zcela vlídně. Jak jsi to vnímal Ty?ostí rozešla s dosavadním zpěvákem Dušanem Šurýnem, který byl u fans dost oblíbený, a přítomnost nového člena nebyla veřejností přijímána zcela vlídně. Jak jsi to vnímal Ty?

Tohle zase taková tragedie nebyla. Prostě on měl nějaké fandy, ale přicházeli zase jiní a přibylo koncertů, takže pohoda.

Navíc jsi zpěv v thrash metalovém Terminatoru pojal dost novátorsky a zpíval jsi úplně jinak než Šurýn: čistě a řekl bych dost recitačně, chvílemi snad až "rapově":-), resp. jaksi výkřikově. Přitom např. v písních Takhle?! nebo Jenom jednou jsi nepochybně dokázal, že umíš klasicky zpívat. Co Tě tedy vedlo k tomuto originálnímu pojetí zpěvu?

Víš, já tu hudbu prostě nějak cítím a nejsem jen ten, co by tam měl zařvat. Jednak mi to řvaní až tak zase nejde a jednak si rád hraji se slovíčky a melodií. Což mi bylo někdy v Terminátoru vyčítáno. Já si tu melodii ale občas prosadil. Také jsme s Takhle?!, která je vlastně velmi melodická, bodovali několik měsíců na první příčce v Janaray Hard Show.

Tuhletu debutovou desku skupiny Terminator, Probability Of Doom, jsem kupoval hned dvakrát. Tedy ne proto, že bych viděl dvakrát, ale proto, že jsem ji daroval i svému zpěvákovi Koldovi. 2x 69 Kč jsem tehdy místo piva nechal v prodejně Indies na Milady Horákové.

Tož Takhle to tehdy bylo.

Technická poznámka: skladba je zde uvedena pod názvem "Takhle", tj. bez interpunkčních znamének, nicméně na LP vyšla jako "Takhle?!", ještě s anglickým podtitulem v závorce "(This Way?!)"

https://www.metal-line.cz/articles/rozhovor-s-ludkem-savanou-urbankem-602

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>