HITY PRO PAMĚTNÍKY – 22. DÍL: KRYPTOR: Maniak (Fucker)

HITY PRO PAMĚTNÍKY – 22. DÍL: KRYPTOR: Maniak (Fucker)

Děly se věci, v tom roce 1991. O metalový kapely soupeřily zejména Monitor (Kočandrle) a Tommü Records (Sedlář), koncerty byly narvaný a desky vyprodaný. Metalovej underground, doposud politicky uzurpovaný, se vydral na povrch a válcoval hitparády. Prodejnosti desek čítaly desítky tisíc nosičů, kterážto čísla známe dnes snad pouze z internetového stahování.

No a tehdá, v tý divoký metalový Evropě, se zrodil i jeden unikátní grandiózní klip (v dnešní televizi myslím zcela nemožné). Zplodil jej netvor KRYPTOR a jmenuje se Maniak (Fucker). Pochází z desky vydané již zmíněným Monitorem Time 4 Crime (Čas pro zločin), na níž hrál i z Törru odejitý Ota Hereš, ale hlavně tam zpíval Marcel Pípa Novotný, který se v anketě Černá vrána 92 umístil jako zpěvák druhý za Alešem Brichtou.  

S tímto videoklipem se pojí (málem jsem napsal „pijí“) celá řada zajímavostí, z nichž na tomto místě prosím jen některé: například v Hrdinkově hitparádě (viz odkaz níže) jakožto novinka zazněl pouze úvod, anebo zajímavé vyjádření Vládi Kočandrleho v Pařátu prosinec 2019/ leden 2020 (č. 91, ročník 21) v rozhovoru s Husákem, pardon, s Michalem Husákem:

… „mám moc rád třeba písničku od KRYPTORu, i když se jmenuje docela debilně – „Maniak/Fucker“. Vzpomínám si, jak jsem Pípovi říkal: To přece nejde! Když je někdo chladnokrevnej zabiják, tak není zároveň krvelačnej maniak! To jsou dvě různý individua.“ Každopádně v tom textu jsou úžasně bizarní obraty - Hellʼs Angels přijedou do Prahy, kterou vybílí, a přitom bohužel zařvou mladí manželé, které při intimnostech v koupelně zmasakruje tejn zmiňovaný maniak… A končí to: Do ruda se zbarvila pěna Avela – pachatel však mizí v dáli - byt opustil zcela… Dvě malá robátka v postýlce plakají, běda nám sirotkům, ach běda, přeběda (smích).

Mimochodem, klip má spoustu roztomilých momentů – např. když se jdou rodiče mrouskat do vany, evidentně neuspané robátko v postýlce jim dělá vesele papá. Anebo si třeba všimněte, co zrovna v tu chvíli hraje v televizi ;-). A upřímně řečeno, ona mladá manželka, přivázaná za ruce v koupelně, taky není úplně k zahození… To byla prostě prdel (a to krásná nahá, doslova – ehm, nemyslím tu chudák následnou babičku)…

Vláďo, díky moc za všechno, Tobě, Kryptore, též - no a já (Dědek) myslím, že nezbývá než si to pustit:   

Celý videoklip (původní zdroj: Janaray Hard Show):  

Hitparáda Martina Hrdinky – novinka – čas 19:55:

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>