Historie

Salamandru založil kytarista Pavel Slíva, který se již dříve realizoval ve speedových a melodicky-metalových. CD debut "Twilight of Legends" byl nahrán v říjnu 1998 ve studiu Citron. V podstatě koncepční album je jemným mixem melodického metalu s gotickými prvky, divoké pasáže střídají decentní zvolnění. Pozitivní reakce médií (např. recenze a rozhovor v magazínu Spark, rozhovor v rádiu Hellax, zařazení na kompilační CD přílohu magazínu Whiplash) provází mimořádná přízeň publika (kromě běžných klubových vystoupení i jako předkapela Chroming Rose, festival Radegast rock v Hlučíně, vystoupení na Slovensku……..). Za zmínku stojí i fakt, že skupina byla oslovena fan klubem Helloween, aby přispěla na tributní album věnované těmto legendám... a je neodiskutovatelný fakt, že píseň "Judas" v jejich provedení stojí za zvýšenou pozornost.

ObrazekAktuální koncertní materiál, s nímž Salamandra v současné době vystupuje, obsahuje songy všech čtyřech alb - Twilight of Legends, Skarremar, Great Moravian Elegies a Faces of Chimera. Druhá deska byla nahrána v létě 2000 a zavede vás do středověkého království, kde se dějí prazvláštní a veskrze nemilé věci. Třetí CD z roku 2003 zpracovává naše vlastní legendy a vtáhne nás do doby Velké Moravy. Nejnovější Faces of Chimera (2007) se zabývá lidskými povahovými vlastnostmi…. Co je dobré a co špatné ?!?

Salamandra má za dobu svého působení za sebou spoustu zajímavých koncertů, ať již na velkých festivalových pódiích nebo v klubech. (Noc plná hvězd, Basinfirefest, Rock nářez Lipnice, More than Fest na Slovensku….. Support Gamma Ray, Stratovarius, UDO, Edguy, Kreator, Grave Digger, Timo Kotipelto, Shaman…..)


ZDROJ: salamandra.cz



 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>