HIGHWAY TO NAIL, HIGHWAY TO … RUSTY NAIL!

HIGHWAY TO NAIL, HIGHWAY TO … RUSTY NAIL!

Koncert / ACbleskDC / pátek 20. ledna 2023, po 20. hodině / Brno, Rusty Nail Club (Veveří 57, naproti botanické zahradě)

Doslova elektrizující zážitek (no unplugged to fakt nebyl!) nám do brněnského klubu Rusty Nail doskákal až z Austrálie, pardon, z Letovic. Že to bude velkolepý zážitek, to jsem tušil ještě před začátkem této turistické seance, ale že to bude až tak dobrý, to jsem pochopil až když mne kluci měli v hrsti.

Vlastně v kapse. Vstupní megamrdy Whole Lotta Rosie a hned za ní Back In Black nás rozsápaly na druhou, bylo to jako když se Slunce začne otáčet kolem Země a ze mě nezbude ani Mars. Angus Young si postupně svlíkl svoje symptomatický sáčko, aby hrál furt stejně dobře jako předtím (kluku, sluší Ti to i v tý košili!).

Kola dějin a pohlavních chorob se s napětím otáčejí, a tak na nás útočí blues a lues alias The Jack. Rytmické údery znějí sklepními prostorami, páni duchové ožívají, živí lidé tleskají a rocková muzika vítězí! Á propos, vynikající zvuk, pane Zdeňku, syrovej, hard rockovej a čitelnej, takže jsme dobře četli aj cover na druhou, tj. All Right Now, a cítili jsme se dost dobře FREEEEEEE….

Vinnetou slyší zvony ze Santa Fé… Hells Bells. U hard rockové muziky nesmí chybět ani humor, takže zvon tentokrát chyběl, protože po tom úzkým schodišti fakt nešel pronýst. Nu což, tož jsme si zazvonili navzájem svými půllitry s naprosto famózní náchodskou Tchýní (mimochodem, celá 30l bečka se bez problémů vypila, chtěl jsem si vzít ještě dom, ale už nebylo), a jali se řešit, co s protivnou manželkou.

„Jak to můžeš vědět?“ No přece jedině trinitrotoluen! TNT! Jeden z největších hitů světa otřásá brněnským klubíkem a funguje jako transformátor tý naší nejlepší nálady. Česká republika, známá to „kupka“ silnic a dál – nic, jede po tý jedný dálnici až někam za horizont, až někam do … Highway to Nail, Highway to Rusty Nail – HIGHWAY TO HELL!!!

Jak všechno začalo, tak také skončilo. Pro velký úspěch vyřvaný přídavek v podobě „Madam Rosie“ ukázal, že kruh vždy směřuje ke svému úhlu.

A včera to byl dost dobrej úhel pohledu – pardon, poslechu. 

Z totální zácpy na dálnici do pekla zdraví Dědek.    

acbleskdc3.webnode.cz

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>