Help for Colectiv 2 - Remember them

Help for Colectiv 2 - Remember them

65 mrtvých a přibližně 150 vážně popálených - to je bilance tragického požáru v klubu Colectiv v Bukurešti. Došlo k němu během koncertu metalcorové kapely Goodbye To Gravity už před třemi lety. Zranění desítek lidí jsou však natolik vážná, že se stále musí vracet do nemocnic a podstupovat další a další chirurgické zákroky, rehabilitace a další léčbu. 

Jednou z takových forem pomoci je i koncert v klubu Melodka v Brně, který se uskuteční v pátek 9. listopadu 2018. O zahájení akce se postarají pražští 1st Choice, a bude to úvod vskutku důstojný, protože tahle kapela má na české hudební scéně už dávno své pevné místo. V tomto duchu se bude pokračovat, neboť je vystřídají Cruadalach, jejichž vystoupení na Melodce mají vždycky atmosféru nabitou energií. Navíc se rozhodli během tohoto večera uspořádat jeden ze dvou křtů svého nového alba "Raised By Wolves"; ten druhý se odehraje hned následujícího dne v Praze v klubu Nová Chmelnice. A po nich se na podiu objeví Forrest Jump, které určitě není třeba brněnskému publiku představovat. Jejich fanoušci se můžou těšit jak na dávku jejich největších hitů, tak na songy z nejnovějšího alba, které vyšlo v letošním roce. Večerem bude provázet moderátor Radim Koziel.

Akce je pořádána ve spolupráci s iniciativou Help for Colectiv, která je v kontaktu s řadou lidí, jejichž životy tragédie v klubu Colectiv zasáhla. I tentokrát výtěžek akce zamíří přímo ke konkrétním zraněným. K samotnému požáru došlo 30. října 2015, ale větší část obětí zemřela v nemocnicích v následujících týdnech a měsících. Mezi nimi i řada profesionálních fotografů. 9. listopadu 2015 tento svět opustili hned dva z nich, Teodora Maftei a Liviu Zaharescu. Organizátoři se proto rozhodli věnovat výtěžek z této akce někomu z jejich zraněných kolegů. Po dohodě s lidmi jim blízkými zamíří hned ke dvěma z nich, které v brzké době čekají lékařské zákroky za hranicemi Rumunska, a pomůže jim tak pokrýt náklady, které s těmito zákroky souvisí. 

Podpořit zraněné budete moci i zakoupením alba "Mantras of War" od kapely GTG a mezinárodní komplice "Back To Life - A Tribute To Goodbye To Gravity", která vyšla rok po tragédii a obsahuje songy GTG v podání rumunských i zahraničních interpretů, včetně českých Cruadalach. Obě tato alba budou v omezeném počtu kusů k dostání i na Melodce a výtěžek z jejich prodeje zamíří ke dvěma ze zraněných spolu s výtěžkem ze vstupného.

Akce je věnována památce těch, kteří v důsledku požáru v klubu Colectiv přišli o život. Jedním z nejvhodnějších způsobů, jak uctít památku muzikantů a jejich fanoušků, je podat pomocnou ruku jejich přeživším přátelům. Můžete tak učinit i Vy, stačí dorazit v pátek 9. listopadu na Melodku v Brně a poslechnout si fajn muziku. 

Vstupné: 130,-
Klub pro veřejnost otevřen od 19:30.

Line Up:

1st Choice (20:00 - 20:50): facebook.com/1stchoiceCZ/
Cruadalach (21:10 - 22:00); křest alba "Raised By Wolves": facebook.com/cruadalach/
Forrest Jump (22:20 - 23:10): facebook.com/forrestjumpofficial/

FB event: facebook.com/events/323771728193982/
Help for Colectiv: facebook.com/groups/helpforcolectiv/

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>