HELEĎTE, CO JSTE TO TAM VSUNUL? aneb ROCKER, CO JE NA HOUBY

HELEĎTE, CO JSTE TO TAM VSUNUL? aneb ROCKER, CO JE NA HOUBY

Karlos neboli bubeník Karel Vodička (ex-Electriss, ex-Kern) je fakt SATAN alias boletus satanas, to jest hřib satan. Prostě ďábel. No posuďte - já mu dneska v neděli v čase 8:54 odeslal otázky a už v čase 10:53 jsem měl v mejlu odpovědi. Ty odpovědi prostě vyrostly JAK houby po dešti. Karlos je totiž rocker, co je na houby :-). A hotovej gamplař.

Inu, je tady takový šťastný a veselý před-silvestrovský rozhovor pro náš web, o houbách, a taky trochu o ženách. Užijte si skvělý Karlosovy odpovědi a mějte se, jak to jde nejlíp.

Je tady legenda tuzemskýho tvrdýho rocku, je tady hřibař KAREL KARLOS VODIČKA!!!

Ahoj, Karlosi. Domluvili jsme se, že spolu uděláme rozhovor úplně mimo hudbu – prostě houby, ženy a tak dál. Takže – Ty jsi známý houbař. - Jak často na houby chodíš?

Na houby chodím, jak mám jen chvilku volného času - to zn. nejsem někde na kšeftu za pultem, nesedím "čirou náhodou" v hospodě na škopku atd... Třeba letos to rostlo hodně - v podstatě od června až do listopadu - to jsem chodil i každý den.

Která je Tvoje nejoblíbenější houba? 

Já jsem tzv."hřibař" alias "gamplař". V překladu to znamená, že upřednostňuji hřibovité houby - hřiby, kozáky, křemenáče atd. Všechny tyto druhy miluji a stavím na stejnou úroveň. Z lupenatých hub mám rád muchomůrky růžovky a některé holubinky - také ryzce smrkové a borové.

A Tvůj nejoblíbenější recept na zpracování hub? Polívka, smaženica, nebo trojobal z bedel? A neříkej, že houby s octem :-)

Top pokrm je zadní hovězí na křemenáčích - omáčka a v tom plátky hovězího. To je luxus a bužíruju to třeba týden. Měním jen přílohy – rýži – těstoviny - knedlik.... Pak je skvělá houbová omáčka - z jakýchkoliv hřibovitých, no a v neposlední řadě praženice z čerstvých lišek. To je luxus. No teď chystáme premiéru "vepřová panenka v liškové omáčce...." To ti dovalím vzorek !!! :)

(Dědkova jídelní poznámka: Tak to BEERu!!!)

Jaký máš vztah k muchomůrce červené?

Muchomůrka červená je nádherná houba a neodmyslitelně patří k lesu. Roste hojně s blížícím se podzimem a kde je, tak je veliká pravděpodobnost nálezu pravých hřibů. Má totiž podobné podmínky růstu a symbiózu se stromy v okolí. Lidé ji bohužel v době největšího růstu rozkopávají - nechápu proč. Dnes se mj. hojně zpracovává jako léčivo - na rány atd. Nutno ještě dodat, že je tato houba mylně považována za symbol jedovaté houby - ve skutečnosti tomu tak vůbec není. Existuje řada smrtelně jedovatých "kolegyň", o kterých se zrovna ve školách moc nemluví.

Stalo se Ti někdy, žesʼ z lesa přišel tak pozdě, že Ti žena vyHUBovala?

To se mi nestalo - ženská chodí povětšinou se mnou - jsme oba podobní magoři..... 

A kdy sis na jídle z hub v životě nejvíc pochutnal?

Jednou na Šumavě jsme seděli v knajpě a měli houbovou polévku. Já na to hnedle "sem s ní..." Vrchní to donesl a takovou lahůdku jsem do té doby nejedl !!! Nechal jsem si zavolat kuchaře ( jako v "Princezně se zlatou hvězdou na čele") a říkám mu ... "Heleďte, co jste do té polívky vsunul???" ... je skvělá !!! On se sbalil a dovalil sklenku se sušenými a rozemletými hřiby. Ty tam BYLY !!!! Nutno dodat, že na malou skleničku prášku potřebujete koš hřibů.... Kuchař ode mě dostal "Řád zlaté vařečky" jako v tý pohádce a já byl zase chytřejší.

A co Tvý další koníčky, třeba ženy?

To už je dávno pryč, Dědku - jak se říkávalo "dost bolo Habery"- já dnes po večerech jen teplej čaj a něco z móky.....:):):)

Jaká byla v životě Tvoje největší radost ve spojení hub a žen?

No jak jsem psal - radost mi dělá to, že Monča chodí se mnou. Za prvé více najdeme, a také mi pak nemá kdo nadávat, že jsem furt v čudu. Jediný co mi trošku vadí je to, že jsem jí ukázal svoje fleky, a ona to pak vyrabuje ještě přede mnou - je to otázka pár vteřin a už drží dva nádherný kusy a kouká co já na to.... :) 

Karlosi, ochutnals někdy lysohlávky? A pokud ano, jaký to pak bylo?

Lysohlávky samozřejmě znám - nedávno jsem potkal v lese občana z UK - měl igelitku s lahváči - vymlácený zuby a spoře oblečen... Měl košík a tam tyto houby. Říkám mu "Lysohlávky, co?" - a on Da da da.... No nasmál jsem se - nicméně jejich kvalitu jako halucinogenní houbu jsem nikdy nezkoušel a ani nebudu. 

A nejtěžší otázka na závěr, Karlosi. Řekni jedním slovem, co pro Tebe znamená les.

Les miluji a nedám na něj dopustit. Naprostý klid a krásná příroda - ty houby jsou pouze taková nadstavba těch vycházek. Chodím tam i v zimě nebo když nic neroste. Mj. z muzikantů je moc lidí stejně postiženo jako já - mezi stejné "úchyláky" jako já patří například Michal Pavlíček a řada dalších. Ten si to užívá na Brdech a to mu závidím - tam jsem se ještě nedostal. 

Karlosi, za krásný a rychlý odpovědi, který určitě potěší nejen všechny houbaře i všechny ženy, Ti za náš web děkuje Dědek.

Fotogalerie

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>