DVAKRÁT „JENOM PŮL“? - TO SEŠ PROSTĚ CELEJ TY, CHARLIE!  aneb KRÁLOVSKÝ VEČER V CHICAGO – GO – GO - GOU!

DVAKRÁT „JENOM PŮL“? - TO SEŠ PROSTĚ CELEJ TY, CHARLIE! aneb KRÁLOVSKÝ VEČER V CHICAGO – GO – GO - GOU!

Report / Výroční koncert Charlie The Bomber / pátek 14. října 2022, po 20. hodině / Brno, Unleaded Coffee (areál Hybešova 46)

 

Motto:

V roce 1992 natočila kapela demosnímek s její asi nejúspěšnější písní Jenom půl, která se 12 měsíců držela v Demoparádě Rádia Hády (cit. z BZ profil CHTB).

1992 – 2022: 30 let od ráje…? Tož pojďme do ráje!

Na královský páteční večer bylo zaděláno již od čtvrtka, kdy jsem v brněnském antikvariátu na Kobližné koupil publikaci „Život v tahu aneb Třicet roků rocku“, jež končí slovy: „A ještě se párkrát probudíte a bude 17. listopad. 25. 11. je potřeba ozvučit Letenskou pláň. Zvukaři všech rockových kapel, spojte se! Letenský rodák Vladimír Mišík zpívá pro třičtvrtě miliónu lidí Královský večer.“  

Já zažil Královský večer v pátek, ač v Brně, tak přesto v Chicago – go – go!! Slušně zaplněnej stůl, slušně zaplněnej klub, slušně zaplněný uši – jó tak tohle jó a GOU ŠIKÁGOU GOU! A bluesové rozvětví se rozlévalo do větví všech cest a měst…

Sestava jenom kousíček od výstaviště vskutku výstavní: Tom Jegr (blues rocker a hard rocker – mňam!), Franta Goliš Drápal (bocman – mňam!), Mike Poss (kytarista ve stylu everything is possible – mňam!) a Petr Pedro Klim (mňam kořalka – mňam! – Pedro, nějak jsem tu Tvoju výbornou pálenku nestihl, holt budu muset přijít ještě příště!).

City kolikrát už spálený jsou, ale naštěstí ne ve vztahu k Charlie The Bomber, a naštěstí ne ve vztahu k Pat, jejíž Jégrem z pódia políbení bylo k zulíbání. Inu, krásná ženská a „škaredej“ chlap, není to nádherný?!? - Sorry, Pat, ale bluesman prostě nemůže být hezoun, to by nebyl bluesman! ;-) A o co je škaredší, o to je nádhernější!

Jak už jsem psal, opravdu pěkně zaplněnej klub, stejně jako náš obsypanej, zaprděnej stůl, jako by symbolizovala písnička Zdi ve švech praskaj z druhý desky, a praskaly nejenom zdi, ale i skleněný půllitry pod nánosy piva, a praskaly duše a praskala srdce. Práááásk!

Musím pochválit vynikající zvuk, lyrickej i říznej zároveň, no však tam taky pan zvukař předtím běhal s tabletem jak veverka, byl to možná oříšek, nicméně rozlousklo se věru dobře.  

Potěšila i Černá lyra (já si ji málem spletl s Černou károu z CD Lehké nohy, no ale když voni ti chlapíci jsou tak nějak mohutně propojení). Každopádně moc pěkný kousek.

Koncert měl slavnostní charakter i díky tomu, že se na něj přišly podívat veliké a nezaměnitelné osobnosti brněnského tvrdého rocku jako Jaroslav Albert Kronek nebo Vilda Majtner. Nemusím blíže představovat, všichni víte, o koho jde. A že o to jde. Kronek má cosi společnýho s Golišem (Jednou se vrátím?) a Majtner třeba s „Karlíkem“. Pardon, Čárlíkem.  

Když jsem bráchovi Bobovi poslal avízo koncertu, následně mi volal a ptal se: „A bude se hrát Jenom půl?“ No a já proto, aby můj milovanej bráška přišel, jsem mu řekʼ: „Ano, slibuju, že bude.“ A to jsem v tu chvíli věděl ještě hovno.

Ten můj slib za mne vyplnil Tom Jégr, a hned dvakrát – řečeno fotbalovou terminologií, jednou v základním hracím čase a jednou v prodloužení. Na penalty ovšem nedošlo, neb nebylo koho pokutovat, naopak všichni si zasloužili medaile, jak kapela, tak fanoušci, i personál. Tohle bylo vítězství ve finále Mistrovství Good Rocku 2022.   

P.S.: Cože jsem to psal na začátku? Královský večer? Byl to – Královský večer. 

Tady Dědek.

 

CHTB FB:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064046853064

CHTB 1995:

https://www.youtube.com/watch?v=9yYy8Vr1stI

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>